Home » Stiri » Decizie scandaloasă! Curtea de Apel i-a redus pedeapsa pe care a primit-o Hoa Le Duc, şeful mafiei vietnameze din România

Decizie scandaloasă! Curtea de Apel i-a redus pedeapsa pe care a primit-o Hoa Le Duc, şeful mafiei vietnameze din România

De: Cancan 14/03/2016 | 10:00
Decizie scandaloasă! Curtea de Apel i-a redus pedeapsa pe care a primit-o Hoa Le Duc, şeful mafiei vietnameze din România

Magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti au decis reducerea pedepselor cu închisoarea de la 15 la 6 ani, în cazul mai multor cetăţeni chinezi şi vietnamezi, printre care şi Hoa Le Duc, numit şi ‘’Liderul mafiei asiatice în România’’.

Curtea de Apel Bucureşti a redus drastic condamnările date în 2013 de Tribunalul Bucureşti.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti
 

Hoa Le Duc, Pham Trong Dung şi Zheng Weiming -6 ani de închisoare. Tribunalul Bucureşti îi condamnase iniţial la 15 ani.
 

Pham Quang Viet, 5 ani închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 15 ani.
 

Zheing Guifu, 5 ani de închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 10 ani.
 

Qin Ping, 5 ani închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 10 ani.
 

Ngo Trong Tu, 3 ani şi 8 luni închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 7 ani.

Eugen Cristea, 4 ani de închsioare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 7 ani.

Ngo Trong Tu, 3 ani şi 8 luni de închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 7 ani.

Xinyi Wang, 4 ani de închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 6 ani.

Enache Gheorghe Cristian, 3 ani şi 4 luni de închisoare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 5 ani.

Liu Zhiwei nu a făcut apel, pedeapsa neschimbată. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 5 ani.

Zheng Wenwu, 1 an cu cu suspendare. Tribunalul Bucureşti ăi dăduse aceeaşi pedeapsă.
 

Vasile Badika, 2 ani cu suspendare. Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial la 3 ani cu suspendare.

I-au fost sechestrate imobile, spaţii comerciale şi terenuri
 

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe câteva zeci de terenuri, spaţii comerciale şi imobile situate în localităţile Găneasa, Pipera, Voluntari şi Bucureşti, aparţinând vietnamezului Hoa Le Duc.

De asemenea, s-a decis confiscarea mai multor sume de sute de mii euro dar şi a „7 bare din aur, cu masa totală brută de 557,52 grame, ridicate de la domiciliul inculpatului”.
 

Le Duc este unul dintre cei mai vechi vietnamezi din România, în prezent fiind preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Vietnamezi din ţara noastră, cu importante conexiuni în rândul mediului de afaceri. La rândul său, Zheng Weiming este membrul unei importante familii chineze ce are afaceri în România.

Hoa Le Duc a devenit cunoscut după ce a apărut într-o fotografie de grup alături de Georgeta Barbălată, fosta judecătoare de la instanţa supremă trimisă în judecată într-un dosar al DNA. Ea este acuzată de divulgarea unor informaţii secrete după ce ar fi avertizat un ofiţer al DGIPI că telefoanele sale sunt ascultate. Ea emitea inclusiv autorizaţii de interceptare pentru mandatele pe siguranţă naţională.

Care sunt acuzaţiile aduse de DIICOT?

Procurorii susţineau în rechizitoriul din 2011 că gruparea lui Hoa Le Du car fi scos din ţară, în perioada 2006 – 2010, aproape 400 de milioane de dolari. Ei au fost trimişi în judecată pentru un prejudiciu mai mic, de 4 milioane de lei, pentru perioada mai mică cât timp au fost monitorizaţi de DIICOT.

Potrivit rechizitoriului, cei trimişi în judecată nu se cunoşteau între ei. În schimb, vorbeau la telefon şi schimbau scurte mesaje pe internet. Astfel, pentru a primi bani din România, membrii reţelei trimiteau o fotografie în format .jpg, denumirea acesteia fiind salvată cu un anumit număr.

De exemplu, „32 jpg” reprezenta un cod care era înmulţit cu o mie pentru a rezulta valoarea dispoziţiei de plată, după ce banii erau trecuţi peste graniţă. Facturile pentru mărfurile din China trebuiau completate de furnizori, dar ele erau falsificate la Bucureşti şi ajungeau la Constanţa prin intermediul unei firme de transport la care soţia lui Le Duc, Mariana, este acţionar majoritar.

Personejele care erau la conducere

Banii rezultaţi din afacerile chinezilor din „Dragonul Roşu” erau colectaţi de QinPing, Zheng Weiming şi Eugen Cristian Gheorghe. Ulterior, prin intermediul lui Cristian Enache şi Nicolae Zincă, erau aduşi la biroul lui Hoa Le Duc.

Zheng Weiming este un om de afaceri din China, fiind membru al unei importante familii din această ţară, care are afaceri în România, respectiv familia Zheng. Această familie are un rol esenţial în dezvoltarea Complexului Comercial Dragonul Roşu, membrii acesteia fiind asociaţi în cadrul societăţii ce a dezvoltat acest complex, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Odată ajunşi la Le Duc, banii erau ambalaţi în pachete de câte 30.000 de dolari sau euro. Cel care coordona transportul sumelor în afara ţării este vietnamezul Ngo Trong Tu. Astfel, când era anunţat că a fost strânsă o sumă care să justifice un transport, îl contacta telefonic pe basarabeanul Vasily Badika.
 

Acesta se deplasa până la Galaţi, unde se întâlnea cu Enache şi Zincă şi prelua pachetele de valută. Ulterior, banii erau transportaţi în maşina lui Badika peste graniţa dintre România şi Republica Moldova. Odată ce pachetele ajungeau pe teritoriul Republicii Moldova, Ngo Trong Tu îi trimitea lui Badika un SMS cu numărul de telefon al persoanei care trebuia să treacă banii în Ucraina.

După ce banii erau plasaţi peste graniţă de cetăţeanul basarabean, acesta îi preda lui „Serioja”, cel care se ocupa de transportul sumei pe teritoriul Ucrainei.

Mesajele codificate folosite de mafioţi

De exemplu, pe 16 ianuarie 2010, Ngo Trong Tu transmite mesajul „0.05 + 0.39”. „Suma ce a fost spălată prin acest transport se obţine prin înmulţirea datelor din mesaj cu „1.000.000”. Astfel, au fost scoase în afara ţării, în mod ilegal, sumele de 50.000 euro şi 390.000 dolari„, se mai arată în rechizitoriu.
 

În anul 2006, Hoa Le Duc ar fi scos din ţară 83 de milioane de dolari. În perioada 2007 – 2010, aceeaşi organizaţie ar fi „externalizat” 273 de milioane de dolari şi 33 de milioane de euro. În 2010, Hoa Le Duc a fost trimis în judecată, fiind arestat într-un alt dosar şi acuzat de infracţiuni similare.

‘’Cărăuşii’’ primeau între 500 euro şi 675 dolari

Pentru fiecare transfer efectuat, Badika primea un procent din suma transportată, în acest caz fiind vorba de 500 de euro şi 675 de dolari. Gruparea organizată de Le Duc nu ducea banii până în China. Înainte de fiecare transport, Ngo Trong Tu transmitea unei persoane neidentificate, care folosea un număr din Ucraina, un mesaj codificat, în care se comunicau sumele de bani ce urmează a fi transferate.

După ce valuta ajungea în Ucraina, acesta era introdusă în sistemul bancar. Folosind Baltik Internaţional Bank din Letonia, indivizi necunoscuţi transferau sumele în conturile dorite.

Se realizau astfel cele trei etape ale procesului de spălare a banilor: „plasare, stratificare şi integrare, fapt ce făcea imposibil de stabilit o legătura între locul (contul) în care ajungeau în final şi sursa de provenienţă„, precizează documentele procurorilor.

 

Anca Toma

 

Parteneri
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
DRAMA pe care a trăit-o Gina Pistol. A plâns când povestea: 'Femeia era agresivă!'
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și a credinței! Transformarea e totală
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată acum minunea lui Guță
Anais, fetița lui Nicolae Guță cu Beyonce de România, o minune de copil… Cum arată...
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o are cu Beyonce de România! „O vede o dată pe an!”
Suma MODICĂ pe care Nicolae Guță o plătește ca pensie alimentară fiicei pe care o...
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e indicat să bei ultima cafea
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e...
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea posibil așa ceva
Florin Călinescu a șocat o țară întreagă. S-a aflat, în sfârșit, adevărul. Nimeni nu credea...
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai spus asta nimănui”
Gina Pistol și-a dezvăluit marele secret al copilăriei și a plâns la microfon. ”N-am mai...
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce l-a ales familia
Cum arată sicriul lui Petrică Cercel? Ți se rupe sufletul dacă îl vezi! De ce...
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în Europa
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în...
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Raed Arafat a semnat ordinul! ESTE TOTAL INTERZIS acest lucru. S-a luat deja decizia
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune
FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
ȘOC! Ce lovitură pentru Ștefan Bănică jr! Nimeni nu se aștepta la așa ceva!
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Prada investeşte 19 mil. euro într-o fabrică din România. În ce oraş se află
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Mirela Vaida, mamă pentru a patra oară? ???? „Am şi ales nume pentru fetiţa noastră”
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
MUTAREA ANULUI în televiziune! Celebrul prezentator a semnat contractul!
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta cu viață demnă de telenovelă
S-a căsătorit cu nepoata fostei soții, iar acum a făcut un alt anunț șoc. Vedeta...
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta știrile: „Penibil
Andreea Esca, despre cea mai mare gafă pe care a făcut-o în timp ce prezenta...
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE Premii uriașe la Joker și Loto 6/49!
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 23 septembrie 2021: Numerele extrase - Joker, Noroc LIVE...
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Cine este românca din Galaţi care va deveni miliardară. Legăturile cu Roşia Montană
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto. El a ridicat de 14 ori marele premiu
Matematicianul român care a descoperit o formulă cu care a reuşit să câştige la loto....
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
Trebuie să știți asta despre certificatul verde COVID! Ce persoane sunt exceptate
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care aruncă totul în aer
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care...