„Medical, Schumacher nu mai este demult în comă!”

Publicat: 10/07/2018 | 14:34

Profesorul Steven Laureys, unul dintre cei mai mari specialişti în probleme ce ţin de comă, spune că sunt şanse extrem de mici ca Michael Schumacher să-şi revină în totalitate. Fostul mare pilot de Formula 1 se află în continuare în recuperare, la aproape cinci ani de la accidentul pe care l-a suferit la schi.

Veştile despre starea lui Michael Schumacher sunt din ce în ce mai puţine. Familia a ales să ţină secretă starea în care se află legendarul pilot de Formula 1. Michael Schumacher este tratat de o echipă de specialişti, al reşedinţa acestuia din Elveţia şi informaţiile despre evoluţia stării sale sunt aproape inexistene.

Însă Steven Laureys ne avertizează că nu trebuie să ne aşteptăm la veşti foarte bune. Omul de ştiinţă susţine că este foarte puţin probabil ca Schumacher să se mai poată recupera în totalitate:

Din punct de vedere medical, Michael Schumacher nu mai este demult în comă. Coma durează câteva zile sau câteva săptămâni. Recuperarea după comă trebuie să fie într-un timp relativ scurt. Creierul îşi poate reveni chiar şi după un an sau mai mult, dar evoluţia este foarte lentă, iar preţul este o imensă muncă pentru reabilitare. În alte cazuri grave, iar cel al domnului Schumacher este unul grav, creierul este atât de afectat încât recuperarea intelectuală este puţin probabil. Timpul este împotriva noastră”, a declarat Steven Laureys, citat de sudinfo.be.

Steven Laureys este director de cercetare la National Fund for Scientific Research, o instituţie de cercetare din Belgia, finanţată de stat. De asemenea, conduce Coma Science Group, care activează în cadrul Universităţii din Liege. Steven Laureys este considerat unul dintre cei mai mari specialişti în probleme ce ţin de comă.

Citește și...