Declaraţii exclusive de la românul devenit cunoscut în Anglia. A lucrat pentru Manny Pacquaio, Vialli sau Craig David

Publicat: 12/02/2018 | 00:00

Cristian Irimuş este un sătmărean din zona Tăşnad, care a decis să lase în urmă viaţa din România şi să îşi găsească norocul, ca mulţi alţii, în Vest, ajungând la Londra. Deşi avea un loc de muncă stabil şi un venit liniştitor, Cristi a dorit să părăsească România, despre care consideră că nu înţelege nevoile populaţiei şi nu îl satisface. (VEZI ŞI: Proprietarii lor le-au abandonat de frica unui… blestem! Am filmat palatele-fantomă din Arad)

„Am plecat pentru a căuta ceva ce îmi lipsea acasă, o libertate, o susţinere a mea ca individ, ca om care contribuie la dezvoltarea unei ţări. Am plecat în Anglia şi mi-am dus şi soţia cu mine. La început a fost destul de greu, dar ne-am adaptat. Eu am lucrat cea mai mare parte din timp, până anul trecut, ca şofer privat pentru vedete. Au trecut pe la mine prin maşină nume importante din industria muzicii, a fotbalului şi alte persoane publice”, povesteşte Cristi Irimuş pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Boxerul Manny Pacquaio, fostul internaţional italian Gianluca Vialli, fotbalistul Rio Ferdinard, cântăreţul Craig David sunt doar câteva personaje celebre care au urcat în maşina lui Cristi Irimuş. Dar până să ajungă acolo şi să deschidă portiera unor astfel de personalităţi, evoluţia lui Cristi în Anglia nu a fost, însă, uşoară. (CITEŞTE AICI: Şi-a pus la bătaie toate economiile. A studiat în Danemarca, iar acum… a deschis o afacere inedită în România)

„Ca să plec am luat 2.000 de lire împrumut, ca să pot ajunge acolo şi să am din ce să trăiesc pentru început acolo. Am luat-o de jos, de la o spălătorie auto, ca mai apoi să livrez pizza, şi am tot schimbat locurile de muncă pentru câte 0,5 lire în plus la oră sau o masă pe zi”, îşi aminteşte Cristi.

A dat vedetele pe cârnaţi şi pufuleţi

Prin maşina lui Cristi a trecut şi celebrul boxer Manny Pacquiao
Prin maşina lui Cristi a trecut şi celebrul boxer Manny Pacquiao

Deşi acum un an şi jumătate îşi dorea să performeze în rândul şoferilor de vedete şi să intre în categoria celor de lux, planurile lui s-au schimbat complet când a simţit în rândul românilor un dor nebun de casă care nu era alinat în nici un fel. (NU RATA, AICI: Până de curând ţinea discursuri despre drepturile omului. Un refugiat politic s-a stabilit în Maramureş şi…)

„Am cunoscut mulţi români aici şi toţi duc dorul locurilor natale, dar nu îl pot alina în niciun fel. Unii dintre ei nu îşi permit să plece acasă de două-trei ori pe an ca să se încarce şi să se bucure ce ceea ce înseamna acasă, aşa că m-am gândit să fac ceva pentru ei. Aşa am decis împreună cu soţia mea să deschidem un magazin alimentar cu produse aduse din România, astfel încât românii de aici să aibă pe masă exact ceea ce au şi în România”, povesteşte românul.

A deschis magazinul în Hull şi pentru început l-a umplut cu produse neperisabile, de la apă minerală la conserve şi pufuleţi. Nu doar românii au prins rapid gustul produselor româneşti din magazinul său, ci şi alte persoane ajunge în Anglia din alte zone ale Europei sau ale planetei. Cererea pieţei l-a făcut să dezvolte gama de produse. (CITEŞTE AICI: Doar în România se poate întâmpla aşa ceva! Povestea miracolului irosit de la Baba Novac)

„Am avut cereri tot mai multe pentru diferite produse din carne, produse tradiţionale aşa că am decis să iau legătura cu producători de mezeluri, de cărnuri din zona Tăşnad, de unde sunt eu şi să le import în Anglia în magazin. Acum avem şi cârnaţi şi şuncă de casă din România şi recent am primit licenţa să aducem şi băuturi alcoolice din ţara mea pentru românii de aici”, mărturiseşte Irimuş, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

Coadă la mici, în Anglia

Una dintre realizările de care este cel mai mândru este faptul că, în vară, a reuşit să aducă în magazin, tot din România, legume şi fructe direct de la producători. Prima livrare, de aproximativ 200 de kilograme de legume româneşti s-a „evaporat” şi s-a văzut nevoit ca, în loc de un transport pe săptămână, să ajungă la două transporturi. Coadă s-a făcut în faţa magazinului său intitulat sugestiv „Tăşnădeanul” şi când a pus la vânzare mici.

„Lumea apreciază foarte multe că pot avea şi aici ceea ce au acasă pe masă. Asta îi face să mai aline dorul de casă şi să treacă mai uşor peste momentele când sunt melancolici”, continuă Cristi. (VEZI ŞI: El este poliţistul care a refuzat FBI-ul pentru a lucra în România. Vânătorul de infractori)

Din magazinul românesc din Hull nu lipseşte tricolorul, care este la loc de cinste şi pe care se semnează toţi românii care intră. Alături de el stă harta României, pe care fiecare român nou venit la magazin pune o pioneză în dreptul oraşului din care provine.

ADRIAN LUCIAN

Citește și...