Declarații neașteptate: bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței a tras două focuri

Publicat: 21/08/2018 | 15:36
Declarații neașteptate: bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței a tras două focuri

Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat în cadrul unei conferințe de presă că bărbatul care a furat arma femeii jandarm i-a condus pe anchetatori la locul unde a îngropat pistolul. De asemenea, oficialul a mai dezvăluit că acesta a folosit arma.

Citește și: Carmen Dan, noi declarații după audierea de la Camera Deputaților: „Nu am vorbit cu doamna prefect în cursul zilei de 10 august”

Declarații neașteptate: bărbatul care a furat pistolul jandarmeriței a tras două focuri

Bărbatul care i-a luat pistolul Ștefaniei, femeia jandarm în timpul violențelor de la mitingul diasporei, a tras două focuri într-un câmp, potrivit oficialilor de la Poliția Capitalei. Celelalte patru cartușe din încărcător au fost găsite nefolosite.

Citește și: Unde a fost găsit pistolul furat de la jandarmerița bătută în timpul protestelor. A fost îngropat la marginea lacului

“În data de 20, inculpatul i-a condus pe anchetatori și a fost depistată arma sustrasă. Se afla îngropată la marginea unei bălți de pescuit de pe raza comunei Petrăchioaia, județil Ilfov. Arma a fost îngropată în acea locație încă din ziua de sâmbătă. Au fost găsite patru tuburi cartuș neutilizate, vorbim de patru cartușe integrale. Bărbatul conducând și la locul unde a executat în afara spațiului, vorbim de un teren viran, două focuri de armă. La acest moment, sunt continuate cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor care au implicație în acest caz. Bărbatul nu are o motivare pentru modul în care s-a manifestat. (…). Arma despre care vorbim este un pistol calibru 7.65, Carpați, care avea un singur încărcător, șase cartușe asupra jandarmului care a fost agresat nu exista o încărcătură de rezervă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Citește și: Cum explică maiorul Laurențiu Cazan cazul jandarmilor cu indicativul de pe cască ascuns: „Sunt situații izolate!”

Arma furată de la femeia jandarm agresată la mitingul din Piața Victoriei de pe 10 august a fost recuperată, a anunțat, duminică, Poliția Capitalei.

“În urma activităților continue desfășurate de PTB și DGPMB, s a reușit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

Citește și: Carmen Dan, audiată în scandalul protestelor: 10 jandarmi, posibili autori au unor fapte penale

Bărbatul care a recunoscut că a furat arma are 32 de ani, este din Ilfov și, în prezent, se află în arest preventiv.