Declarații răvășitoare ale fiicei lui Ilie Balaci: ”S-au spus multe minciuni”

Publicat: 26/10/2018 | 10:35

Fiica lui Ilie Balaci a explicat într-un interviu că nu toate informațiile care s-aus curs după moartea tatălui ei sunt adevărate, ba dimpotrivă. Un lucru este cert, familia regretatului fotbalist nu să reproșezează nimic cadrelor medicale care au intervenit pentru salvarea lui.

Ilie Balaci s-a stins din viață la 62 de ani din cauza unui infarct, fără să știe că are probleme cu inima. Nimeni din familia nu știa ca ”minunea blondă” să sufere de vreo afecțiune gravă.

Nu era în evidența medicului de familie cu vreo boală. Făcea control medical din trei în trei luni. Tata a fost operat de amigdale. Și le-a scos la 17 ani și avea o problemă ori de câte ori bea ceva rece. I se irita traheea. Și atunci, în dimineața aia, a crezut că este vorba despre același lucru”, a declarat Lorena Balaci pentru libertatea.ro.

Fiica lui Balaci este pregătită să dea mai multe explicații, însă așteaptă să treacă o perioadă pentru ca sufletul ei să se mai vindece.

Știi cum este să primești mesaje de condoleanțe, iar tu să trăiești cu speranța că tatăl tău poate fi salvat? Pe drumul de la București la Craiova, eu speram că ne vom întoarce în Capitală, la spital, după ce va fi stabilizat, dar telefoanele care sunau îmi ziceau altceva. S-au spus multe minciuni, în aceste zile. Vreau să treacă 9 zile de doliu, poate chiar 40, apoi să le spun pe toate. Vreau să dau un comunicat și să le lămuresc”.

Putea fi salvat Ilie Balaci? ”Eu știu că, dacă ești resuscitat vreme 30 de minute, inima îți este terminată! Tata a fost resuscitat aproape două ore. Deci, despre ce să mai vorbim? A murit de infarct! După părerea mea, și-a încheiat misiunea pe Pământ! Așa văd eu lucrurile”, a mai declarat Lorena.

Pe cine ar fi sunat înainte să moară

Ilie Balaci a murit la doar 62 de ani după ce a petrecut într-un club din Craiova, unde s-ar fi plâns, tot timpul, de dureri în gât. S-a prăbușit duminică dimineața, iar familia a sunat imediat la 112. După aproape o oră de resuscitări, fostul mare fotbalist a fost declarat mort. “Minunea Blondă” ar fi sunat-o pe Luminiţa Cioroianu în jurul orei 9:30, medic ORL-ist şi prieten de familie.

Ilie Balaci i-a spus medicului că se simte foarte rău şi că are dureri puternice în gât. Vocea acestuia era schimbată, iar Luminiţa Cioroianu şi-a dat seama imediat că este ceva grav. Doctorul a pornit rapid spre blocul unde se afla fotstul fotbalist, sunându-i între timp pe alţi doi medici, care locuiau în apropiere. Între timp şi mama lui Ilie Balaci a sunat la 112.

(NU RATA, AICI: SOȚIA LUI ILIE BALACI A IZBUCNIT ÎN LACRIMI ÎNAINTE SĂ INTRE ÎN CASA SPORTIVULUI. MĂRTURIA SFÂȘIETOARE FĂCUTĂ DE DANA)

La sosirea ambulanţei, cei doi medici pe care i-a trimis Luminiţa Cioroianu i-au acordat lui Ilie Balaci primul ajutor. Ulterior, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi paramedicii SMURD, ajunşi la faţa locului, au efectuat manevre de resuscitare, dar în zadar. Se pare că medicii nu l-au putut intuba pe Ilie Balaci din cauza inflamaţiei puternice a gâtului.