Dedesubturile celui mai sangeros atac mafiot comis in plina strada! Anchetatorii au dovada ca este vorba de un asasin platit!

Publicat: 01/12/2014 | 19:27

Zlatko Garac, croatul mitraliat in plina strada, in urma cu un an, care a scapat cu viata ca prin minune, a luat o decizie incredibila in privinta afacerilor. In tot acest timp, anchetatorii au aflat detalii incredibile despre atacator!

Unul dintre cele mai sangeroase atacuri armate petrecute in Bucuresti l-a vizat pe un afacerist croat extrem de bogat. Se intampla in urma cu fix un an, cand Zlatko Garac, supranumit “regele fieruluii vechi”, a fost impuscat chiar in fata biroului sau, si numai o minune a facut ca acesta sa scape cu viata.
El a fost transportat de urgenta la Spitalul de Urgenta Floreasca unde medicii au reusit sa-i salveze viata.

Afaceristul a scapat cu viata ca prin minune dupa ce a fost impuscat
Afaceristul a scapat cu viata ca prin minune dupa ce a fost impuscat

Criminalistii care au sosit la fata locului au strans toate indiciile care ar fi trebuit sa duca la identificarea atacatorului, insa ancheta s-a dovedit mai complicata decat si-ar fi imaginat. Dup ace au audiat martorii, cu greu s-a putut face un portret robot al barbatului care l-a impuscat, si s-a banuit ca atacul ar fi fost planuit chiar de catre unul dintre partenerii afaceristului, un bosniac.

Afaceristul a scapat cu viata ca prin minune dupa ce a fost impuscat

Timp de un an nimic nu parea sa mai miste in aceasta ancheta, insa procurorii au continuat sa sape dupa indicii, iar concluziile sunt uluitoare.

“In urma cercetarilor s-a stabilit ca cetateanul croat a fost victima unui atac mafiot platit, intocmai ca cel executat de Vitalie Proca, rachetul din Republica Moldova care l-a impuscat pe tanarul din Vitan. In continuare se fac audieri pentru a se stabili cu exactitate identitatea atacatorului”, a explicat o sursa din cadrul anchetei.

Politistii au intocmit portretul robot al atacatorului
Politistii au intocmit portretul robot al atacatorului

Si-a pus nevasta sa-i conduca afacerea

Dupa ce si-a revenit din soc si starea lui medicala a fost mai buna, “Regele fierului vechi” a decis sa se retraga pentru o perioada din afaceri si s-o lase pe sotia lui, romanca, sa managerieze imperiul financiar pe care l-a creat in Romania. Acest lucru s-a vazut si in profitul pe care firma lui l-a avut in ultima perioada, cifrele scazand dramatic.

Compania croatului a intampinat greutati la care nu se astepta, la intrarea pe piata. Pe langa neseriozitatea oamenilor pe care au observat-o de la bun inceput, Zlatko Garac a fost surprins sa constate ca si azi in Romania exista o foarte mare birocratie, spunea el intr-un interviu acordat in 2007: „Dupa ce am deschis filiale in Bosnia si Serbia a venit si randul Romaniei. Nu am intalnit niciodata atatea dificultati legate de seriozitatea oamenilor, a oamenilor si a autoritatilor”, a explicat atunci Zlatko Garac.

 

(M.A.)

Citește și...