Descoperire socanta! Se intampla in secret in telefonul tau fara ca tu sa iti dai seama! Cum se dezactiveaza!

Publicat: 27/11/2015 | 09:25
Descoperire socanta! Se intampla in secret in telefonul tau fara ca tu sa iti dai seama! Cum se dezactiveaza!

Hartile telefonului tau au fost programate sa identifice unde mergi si sa intregistreze cat de des parcurgi traseul respectiv. Utilizatorii Apple vor avea parte de un soc cand vor afla ca telefoanele lor ii "spioneaza".

O descoperire socanta a fost facuta la terminalele mobile Apple: o functie secreta colecteaza informatii despre utilizator. Se inregistreaza data si ora la care ati vizitat diverse locatii si cat timp ai stat acolo de fiecare data, potrivit Dailymail.co.uk.

Apple

Aceasta caracteristica exista cel putin de cand a fost lansat iOS 7, in iunie 2013 si a fost instalata pe 89% din dispozitive pana in 2014, potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook.

Apple

Functia, numita Frequent Locations (Locatii frecvente) pare sa se activeze in mod automat pentru majoritatea utilizatorilor iPhone.

Pentru a avea acces la aceasta functie, utilizatorii trebuie sa mearga la meniul Setari pe telefoanele lor, apoi sa se duca la meniul Privacy. De acolo, la Serviciile de localizare – Frequent Locations.

Apple

Aici, vor primi acces la datele destul de deranjante pe care iPhone-ul le-a colectat referitoare la locurile pe care le-ai vizitat si toate acestea fara ca smartphone-ul sa comunice acest lucru.

Apple a declarat anterior ca harta exista pe fiecare dispozitiv, insemnand ca datele sa poata sa fie accesate de alte companii sau de servicii de securitate.

Invitatie pentru hackeri

Apple

Cu toate acestea, in cazul in care telefonul este conectat la Internet, asa cum sunt aproape toate smartphone-urile, se ridica problema ca hackerii ar putea face rost de informatiile utilizatorilor, de la distanta.

Poate mai ingrijoratoare este perspectiva ca cineva care fura sau gaseste telefonul va fi capabil sa-l acceseze si apoi sa-l utilizeze pentru a gasi adresa de domiciliu a posesorului.

Apple

Din fericire, odata ce ati gasit meniul „Locatii frecvente”, aveti posibilitatea sa utilizati un comutator in scopul de a opri aceasta harta.

Cu toate acestea, verifica telefonul daca acesta descarca o actualizare de software in viitor, pentru ca unii utilizatori au constatat ca acest lucru poate duce din nou la o activare automata a functiei.

G.C.

Citește și...