Acasă » Știri » Detalii de ULTIMA ORA despre atentatul planuit la parada de 1 Decembrie! Cine este TERORISTUL maghiar si ce ARSENAL ascundea

Detalii de ULTIMA ORA despre atentatul planuit la parada de 1 Decembrie! Cine este TERORISTUL maghiar si ce ARSENAL ascundea

De: Cancan 01/12/2015 | 15:44
Detalii de ULTIMA ORA despre atentatul planuit la parada de 1 Decembrie! Cine este TERORISTUL maghiar si ce ARSENAL ascundea

Un atentat terorist - planuit sa aiba loc in Romania, la parada de Ziua Nationala - a fost dejucat, marti, de politistii antitero. Prezumtivul terorist este un maghiar, Istvan Beke, membru al unei grupari extremiste. CANCAN.RO are TOATE datele!

UPDATE: 22.15

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marti seara, propunerea procurorilor DIICOT si a dispus arestarea preventiva a lui Beke Istvan Attila pentru 30 de zile.

Decizia instantei nu este definitiva, ci poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

UPDATE: 18.00

Audiat de catre procurorii romani, Istvan Beke s-a aparat spunand ca materialele explozive gasite in locuinta lui ar fi, de fapt, artificii pe care le cumparase pentru Revelion.

Mai mult, presa din Ungaria acuza faptul ca presupusul terorist maghiar n-ar fi beneficiat in timpul interogatoriilor si de interpret de limba romana, cu toate ca el ar detine cetatenia statului roman!

UPDATE: 16.30

Istvan Beke urmeaza sa fie prezentat judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva.

UPDATE: 16.15

Procurorii DIICOT au descoperit, la perchezitiile efectuate in mai multe locatii, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar si un poligon de antrenament air soft.

In plus, arsenalul era completat de 210 materii explozive categoria III, categoria II, dispozitive electronice de initiere si temporizare a impulsurilor electronice.

UPDATE: 16.00

Potrivit unul ziar local din Ungaria, totul a pornit de la interceptarea unor discutii. „Au intrat peste Beke Istvan Attila in casa. I-au confiscat calulatorul, cd-uri si laptopul personal.  Membrii organizatiei au cerut interventia ambasadorului Ungariei. Au interceptat o discutie intre el si alti membrii ai organizatiei. Romanii au efectuat mai multe perchezitii. Barbatul avea asupra lui steagul maghiar, dar si mai multe tricouri cu mesaje impotriva statului roman. Existau informatii inca de luni seara”.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de reporterii Cancan.RO, a existat o colaborare intre serviciile secrete maghiare si romanesti. Inca de luni noapte, s-au facut perchezitii simultane, la mai multe adrese, atat in Romania, cat si in Ungaria.

UPDATE: 15.45

Purtatorul de cuvant al SRI a declarat la B1TV ca Istvan Beke ”punea la cale un atentat terorist la Targu-Secuiesc. Am avut date inca din luna octombrie si am putut sa dejucam acest atentat, incat nimeni nu a fost in pericol. Acest dispozitiv urma sa fie amplasat in timpul defilării in Targu-Secuiesc, dar barbatul nu a mai ajuns acolo.

Teroristul facea parte dintr-una din cele mai active organizaţii ce contesta tratatul de la Trianon si care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari”.

_________________

CITESTE SI:

Incredibil! Ce a gasit DIICOT la teroristul ce voia sa OMOARE zeci de romani!

FOTO! Asta nu s-a vazut la TV! Ce s-a intamplat, de fapt, de Ziua Nationala a Romaniei

_________________

UPDATE: 15.30

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus retinerea unui barbat – Beke Istvan Attila -, pentru tentativă la acţiuni împotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista «Miscarea de Tineret 64 de Comitate» – HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate împotriva romanilor si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului «Tinut Secuiesc», ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea «Ungariei Mari», inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria, si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, in localitatea Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie”, se arata în comunicatul DIICOT.

Barbatul, membru al ”extensiei” din Romania a structurii naţionalist-extremiste ”Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, ar fi incercat, asadar, sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marti, la manifestarile de Ziua Nationala de la Targu Secuiesc.

atentat targu secuiesc

Un bărbat, membru al formaţiunii extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, a fost reţinut de procurorii DIICOT, el fiind acuzat că a încercat să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, de Ziua Naţională la Parada de 1 Decembrie, la Târgu Secuiesc.

atentat targu secuiesc

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naţionalist-extremistă „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva cetăţenilor români şi a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea „Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, şi-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

(L.L., A.N., L.C.)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi, aș petrece timp cu părinții mei”
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru că este o minune lăsată de la Dumnezeu pe pământ”
Anamaria Prodan nu s-a lecuit. Cum îl alintă pe Ronald Gavril: „Îl alint așa pentru...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...