Cel mai temut bandit din România cere „tratament preferențial” în penitenciar!

Publicat: 27/04/2018 | 23:19

Serghei Gorbunov, unul dintre cei mai de temut bandiți ai timpurilor moderne, autorul mai multor jafuri armate comise cu violență extremă, nu este deloc mulțumit cu viața grea din penitenciar. Gorbunov s-a judecat cu Administrația Națională a Penitenciarelor și cu statul român, solicitând ”tratament preferențial” la pușcărie. Banditul, condamnat la 16 ani de închisoare pentru un atac armat la o casă de schimb valutar din Deva, ar vrea condiții mai blânde de detenție, după cum a aflat CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA!

În procesul deschis de Serghei Gorbunov, magistrații Tribunalului Hunedoara au luat o decizie în urmă cu câteva zile, respingând toate pretențiile individului extrem de periculos, condamnat pentru mai multe tâlhării.

O hotărâre similară a fost pronunțată și de către instanța de fond, dar Gorbunov a atacat-o, iar contestația fost soluționată în urmă cu câteva zile, în mod defavorabil condamnatului. Gorbunov este închis în condiții de maximă securitate la penitenciarul Deva și a cerut încadrarea la un regim mai blând, care să-i permită să și muncească în exteriorul închisorii, dar magistrații nu au fost de acord.

(CITEȘTE ȘI: Banditul Serghei Gorbunov a solicitat eliberarea condiţionată )

Bilanțul atacului: doi morți și un rănit

În noiembrie 2011, cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat definitiv la 16 ani de detenţie de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru o tâlhărie comisă la Deva asupra patronului unei case de schimb valutar, condamnatul urmând să fie expulzat de pe teritoriul României după executarea pedepsei. În pedeapsa de 16 ani de închisoare au fost contopite alte șase condamnări, pentru tâlhării și fapte de o violență extremă comise pe teritoriul României.

(VEZI ȘI: Scene de coșmar în cartierul Apărătorii Patriei din Capitală. Banditul Bebe Carabină a împușcat în cap un polițist )

Banditul a fost găsit vinovat și în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia. Proba ADN a fost cea care l-a ”înfundat” și a fost contestată de Gorbunov la instanțele superioare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226) 

Citește și...