Dezastru în Asia! Bangladesh, aproape de o criză umanitară! 550 de oameni au murit

Publicat: 24/07/2020 | 09:26
Dezastru în Asia! Bangladesh, aproape de o criză umanitară! 550 de oameni au murit

Bangladesh este aproape de o criză umanitară, după ce țara a fost lovită de un adevărat dezastru, 550 de oameni au murit și 9,6 milioane au fost afectați. 

Situație îngrozitoare în Asia, după ce Bangladesh, Nepal și India au fost lovite de două calamități. După ce abia scăpaseră de superciclonul Amphan, a început sezonul ploios, iar musonul a adus precipitații extrem de abundente. 

9,6 milioane de oameni, afectați

În ciuda eforturilor autorităților și a celor de la ONU, 550 de persoane au murit și 9,6 milioane au fost afectate de dezastru, anunță Crucea Roșie.

Ministrul care se ocupă de gestionarea dezastrelor naturale din Bangladesh a declarat că o treime din țară se află deja sub apă, iar ploile abundente vor fi continua cel puțin până la finalul lunii. ONU estimează că aceste inundații sunt cele mai îndelungate din 1988 încoace, scrie The Guardian. 

„Țara se află în stare de urgență din cauza coronavirusului de patru luni și asta deja a avut un impact serios. 40% din venitul celor din zona rurală venea din orașe, însă pandemia i-a lăsat fără serviciu. Aproape o treime din populație a ajuns sub limita sărăciei. Ne va afecta extrem de grav, oamenii riscă să rămână fără hrană sau energie electrică, suntem într-o situație critică și trebuie să rezolvăm cumva”, a declarat Rezaul Karim Chowdhury, președintele unui renumit ONG din Asia. 

Foto: pixabay.com