Dezastru în Romania. Se anunță concedieri în rândul bugetarilor

Publicat: 10/02/2019 | 09:57

Proiectul bugetului de stat pe 2019, care a fost aprobat în urmă cu două zile, aduce vești proaste pentru unii dintre salariații din România! Este vorba de concedieri din aparatul de stat. Toate astea se petrec în timp ce aleșii au anunțat că actul prevede o creştere economică de 5,5%, un câştig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar în scădere la 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,282 milioane.

Citește și: Tichete de masă de 4.160 de lei și vouchere de vacanță! Ce se întâmplă cu salariile şi pensiile românilor în 2019

Proiectul de buget pentru 2019 arată că la nivelul Bucureștiului, bugetul este de 49% din impozitul pe venit colectat, în timp ce la cele de sector se alocă 1.250 lei/ locuitor. Totodată, se alocă 6,3 mld. lei pentru acoperirea sumelor necesare pentru persoanele cu handicap și indemnizații însoțitori.

În context, ministrul de Finanțe a afirmat că fără investiții: “în 2019 nu cred că ne putem atinge obiectivul nostru de creștere. Discuțiile vor fi foarte clare lunar, cu compania de drumuri, cu cei de la căi ferate voi avea personal discuții, mă voi ocupă personal. Trebuie știut fiecare proiect în parte, care sunt problemele, blocajele, doar așa încercând să deblochezi fiecare dintre aceste posibile probleme nu are cum să nu meargă. Nu că am eu ceva sau că stau la birou foarte mult, dar vreau că aceștia care sunt puși în funcții efectiv trebuie să facă ceva, și vor fi luate măsuri pentru cei care nu respecte obligațiile pe care și le-a asumat”, relatează romaniatv.net.

Citește și...