Dezvăluirile cutremurătoare ale unei doctorițe din Suceava. Irina s-a tratat singură de COVID-19 și a trecut prin toate stările: „Durerea din piept era insuportabilă”

Publicat: 24/04/2020 | 17:41
Dezvăluirile cutremurătoare ale unei doctorițe din Suceava. Irina s-a tratat singură de COVID-19 și a trecut prin toate stările: „Durerea din piept era insuportabilă”

Medicii rămân eroii noștri din prima linie în lupta cu COVID-19, așa că merită apreciere și susținere pentru munca pe care o depun. Dar ce ne facem atunci când și eroii se mai îmbolnăvesc? Ne minunăm de miracolele pe care le fac pe propria lor piele, așa cum este cazul Irinei, o doctoriță curajoasă din Suceava care a învins noul coronavirus de una singură. 

Irina Gribincea, cadru medical în Suceava a trecut prin drama vieții sale. A luptat în prima linie împotriva coronavirusului și a ajuns, în cele din urmă, să se numere și ea printre victimele COVID-19.

CITEȘTE ȘI – BIANCA DOBROIU, MODEL ÎN ITALIA, NU SE VINDECĂ DE CORONAVIRUS: “MI SE SPUNE CĂ SUNT STUDIU DE CAZ”. AU TRECUT 57 DE ZILE DE CÂND S-A INFECTAT

Pe pagina ei de Facebook, doctorița a relatat întreaga întâmplare și a povestit ce sentimente au încercat-o în momentul în care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Irina a trecut prin toate stările și s-a tratat singură de COVID-19, dar nu poate să nu recunoască faptul că a rămas cu anumite traume în urma experienței cu virusul ucigaș care i-a pus în pericol starea de sănătate.

Suceveanca a mărturisit că deși avea simptomele specifice COVID-19, a fost refuzată testarea ei. Irina a aflat că este pozitivă de-abia după o lună de la contactarea virusului, atunci când a decis să se testeze la un spital privat. Aventura a început în momentul în care a trebuit să se trateze singură de COVID-19 și a devenit un adevărat erou atât pentru ea, cât și pentru pacienții săi pe care i-a vindecat.

NU RATA – POVESTEA RĂVĂŞITOARE A UNEI FAMILII CUNOSCUTE: “DUPĂ 8 ZILE DE COMĂ, AM AFLAT CĂ MAMA ŞI TATA AU MURIT DE CORONAVIRUS”

„Testarea se făcea selectiv doar pentru anumite simptome, dar care nu erau specifice bolii. Astfel încât eu, medic în România cu simptome certe de COVID, descrise de medicii din toată lumea, dar care nu erau cunoscute în țara noastră, am fost refuzată la testare. Testarea am făcut-o mai târziu, peste o lună, cu plată, 130 lei, când a apărut această posibilitate la laboratoarele private! Rezultatul: Ac IgG pozitiv COVID, înseamnă că am avut boala. Știam că ăsta va fi rezultatul.

Am trecut prin toate fazele urâte și grele ale bolii și atunci când durerea din piept era insuportabilă și lipsa de aer acută, știam că tratamentul prescstiriris de mine este cel mai bun. Decizia a fost rapidă și clară, trebuia să mă tratez singură pe mine si pacientii mei! M-am înscris în grupul internațional al medicilor anti COVID-19.

PANDEMIE. România va primi 30 de doze dintr-un medicament promițător pentru COVID-19

Astfel încat, am fost la zi cu toată informația privind evoluția internațională a acestei boli cu simptomele ei polimorfe și rezultatele tratamentelor urmate de pacienții din alte țări. Un medic bun este un medic informat, care aplică cunoștințele acumulate în practică de zi cu zi. Astfel am câștigat războiul cu COVID-ul. M-am tratat pe mine și mi-am tratat pacienții mei. Au supraviețuit toți COVID-19 pozitivi” a povestit doctorița, pe contul ei de Facebook.