Doi miliardari din Cluj şi-au făcut ”fenta” ca magnaţii ruşi la Saint Tropez!

Publicat: 26/07/2016 | 00:00
Doi miliardari din Cluj şi-au făcut ”fenta” ca magnaţii ruşi la Saint Tropez!

Dacă e să pleci de la Cluj şi să mergi la mare, faci jumătate de zi pe drum fie că mergi cu Ferrari-ul, fie că mergi cu Dacia Papuc. Aşa că, dacă eşti clujean şi vrei să-ţi etalezi bunăstarea, mai bine te urci în bolid şi evadezi direct la Saint-Tropez, pe autostrăzi. Faci mai mult, clar, da’-i altceva!

Bagatelle, sau cum arată luxul de doi bani plătit cu multe mii de euro

Au făcut-o doi clujeni, care s-au prezentat la Bagatelle (o plajă-fiţă în mare vogă a St-Tropez-ului) cu maşinile lor personale: un Rolls Royce şi un Mercedes. Cele două ”vile de lux pe roţi” cu numere de înmatriculare de Cluj au fost fotografiate (cum altfel?) de cel mai citit site din România, CANCAN.ro.

Dacă cumva aţi apucat să vă luaţi două şaorme cu de toate şi nu v-au mai ajuns banii să mergeţi şi la Bagatelle weekend-ul ăsta, aflaţi că localul este printre cele mai scumpe chestii din oricum foarte scumpa staţiune franceză. Un scurt periplu pe TripAdvisor ne lămureşte în privinţa atmosferei deosebite din Bagatelle: ”Personal extrem de arogant şi preţuri mult peste concurenţa din zonă”, se plânge un londonez care a bătut toată lumea înainte să-şi lase vreo două salarii la Bagatelle. Sau ”Mare, arogant, plin de snobi, mâncare proastă, servicii de toată jena dacă nu cumva ai o masă VIP, un loc demn de toată mila”, notează alt user al site-ului. E la fix! Staţi liniştiţi, băieţi, aşa e şi-n România, la locurile cu prea mulţi bogaţi. Pentru că aşa le place multora dintre ei!

Dar cine sunt bogaţii arghieleni care au luat-o molcom înspre riviera franceză, cu maşinile lor care fac mai puţin de 4 secunde până la sută? Ştim şi asta, puţintică răbdare!

Maşinile sunt proprietăţile personale ale doi şmecheraşi din Cluj suficient de spectaculoşi încât să li se pupe mâinile şi la Bucureşti. Să-i luăm pe rând.

Fiul ”Stăpânului Şmecherilor” şi multele sale cuceriri pe bani    

Rolls-ul e al lui Bogdan Căpuşan, o beizadea despre care au curs râuşoare semnificative de cerneală mai ales în presa locală, urmare a nenumăratelor aroganţe comise de puşti. Un “cărduţ” veritabil. Bogdănel este fiul lui Chimu Căpuşan, cel supranumit de Hotnews, într-un articol din 2005, ”STĂPÂNUL ŞMECHERILOR”. Regatul Şmecherilor clujeni are şi o regină, nu doar un stăpân: pe Anica Căpuşan, soţia lui Chimu şi mama lui Bogdan. Cei doi au construit în Cluj mai mult decât a construit Meşterul Manole la celebra mănăstire, iar profiturile numeroaselor lor firme sunt pe măsură, chit că multe dintre ele au datorii la stat de multe (sute de) milioane de euro. Asta scrie pe hotnews. Pe de altă parte, un celebru clujean din Bucureşti ne-a vorbit frumos despre familia Căpuşan, creditându-i drept “oameni serioşi”.

Cât despre prinţişor, Bogdan Căpuşan a devenit cu adevărat celebru în al doilea oraş al ţării după ce şi-a luat un super rapid Ferrari din câte există, un F12 Berlinetta pe care oamenii normali îl folosesc de obicei pe circuitul de curse, nu prin hârtoapele din România. La scurt timp după achiziţie, Căpuşan a pus un prieten să-l filmeze în timp ce făcea ”drift-uri” cu Ferrari-ul pe o stradă din Cluj, după care a postat filmuleţul pe Facebook. Şi, ca să fie sigur că află tot târgul ce super-maşină are el, a ”investit” şi nişte zeci de lei în sponsorizarea respectivei postări.

Amuzant este că, întrebat despre Ferrari, ”Copilul la Stăpânul Şmecherilor” a zis că nu e neapărat o maşină de circuit şi că lui îi place că are un portbagaj foarte mare. Ce să mai zici? Să-ţi iei o maşină care ajunge la suta de kilometri în 3,1 secunde pentru că are portbagaj spaţios este ca şi când ai lua-o de nevastă pe Mădălina Ghenea pentru că are un teren de 300 de metri pătraţi la Ştefăneşti. Pe bune!

Urasi Bela, un soţ belea

Cât despre Merţan, nici cu posesorul acestuia nu ne e ruşine. Protagonist vreme de ani buni în serialul de succes ”Top 300 cei mai bogaţi români”, Bela Urasi a fost patron al firmei de cablu Astral şi are multe ”file” la dosar. E fostul asociat al celebrului ( pe Riviera franceză) “Monsieur Soso”.

După ce şi-a achiziţionat un Mercedes în valoare de 400.000 de euro căruia (nu se ştie cum) i-a pus numărul ”CJ 01 UNU”, Urasi a mai ţinut prima pagină a ziarelor după un scandal monstru cu fosta soţie. Lucru firesc, însă. Deşi aceasta i-a fost alături timp de 33 de ani, Bela este zugrăvit ca un veritabil monstru atât de fosta soţie, Emilia, cât şi de fiica acestora, Andreea. Iarăşi normal, dar ciudat: păi cum 33 de ani ai stat cu un monstru…..şi brusc când…na…se întâmplă despărţirea…..ală-i un monstru nenorocit?! Printre altele, Emilia spune că Bela a refuzat cu încăpăţânare să le dea ceva ei şi fiicei după divorţ. O explicaţie există, iată, până la urma urmei. O altă ”reuşită” a milionarului este că a refuzat plin de cinism să-i dea soţiei 400 de euro pentru înmormântare, atunci când tatăl acesteia a decedat.

Credem şi noi, dom’ Bela! Păi, morţii cu morţii la cimitir, viii cu viile la Bagatelle!

Ana Manole

 

 

Citește și...