Dieta daneză. Cum poţi da jos 10 kilograme în 13 zile

Publicat: 04/08/2017 | 16:34
Dieta daneză. Cum poţi da jos 10 kilograme în 13 zile

Cunoscută şi sub numele "Dieta Spitalului Regal Danez" sau "Dieta Copenhaga", dieta daneză reprezintă un plan strict de alimentaţie, derulat pe perioada a 13 zile, care promite o pierdere de greutate între 5 şi 10 kilograme sau chiar mai mult. Specialiştii nutriţionişti recomandă ca, înainte de a urma această dietă, orice doritor să ceară, mai întâi, avizul medicului.

Dieta daneză. Ziua 1: Micul dejun va fi compus exclusiv dintr-o ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La prânz se mănâncă două ouă fierte împreună cu 380 grame de spanac şi o roşie. Cina va fi compusa din 200 de grame de friptură de vită precum şi o salată verde proaspată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Dieta daneză. Ziua 2. Micul dejun va conţine aceeaşi ceaşcă de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. Prânzul va consta în 250 de grame de şuncă şi un iaurt cu conţinut scăzut de grăsime. Cina va fi identică cu cea din prima zi.

Dieta daneză. Ziua 3. Dimineaţă, alături de ceaşca de cafea se va mânca şi o felie de pâine prăjită. Masa de prânz va conţine: două ouă fierte, o felie de şuncă şi o salată verde proaspată. La cină se va mânca o ţelină bine fiartă, o roşie şi un măr.

Dieta daneză. Ziua 4. Micul dejun va fi la fel ca în ziua a treia. La prânz se vor consuma 200 de mililitri de suc de portocale şi un iaurt natural. Cina va fi compusă dintr-un ou fiert, un morcov ras şi 250 de grame de brânză de vaci.

Dieta daneză. Ziua 5. La micul dejun se va mânca un morcov mare ras. La prânz se vor mânca 200 de grame de cod, păstrăv sau calcan cu zeamă de lămâie şi o linguriţă de unt proaspat. Cina va contine 200 de grame de friptură de vită şi o ţelină rasă.

Dieta daneză. Ziua 6. La micul dejun se va servi o ceaşcă de cafea şi o felie pâine prăjită. Prânzul va consta în două ouă fierte şi un morcov ras, iar la cină este recomandată o friptură de pui şi o salată.

Dieta daneză. Ziua 7. Micul dejun va consta doar într-o ceaşcă de cafea fără zahăr, în timp ce la prânz nu se va mânca nimic, ci se va bea multă apa. Cina constă în 200 de grame de cotlet de miel sau iepure şi un măr.

Dieta daneză. Ziua 8: Dimineata se bea o cafea cu un cub de zahăr. La prânz se vor mânca două ouă fierte tari, 380 de grame de spanac şi o roşie. La cină se vor servi 200 de grame de friptură de vită cu lămâie şi salată verde proaspată cu ulei de măsline.

Dieta daneză. Ziua 9: Micul dejun va consta în ceaşca de cafea îndulcită cu un cub de zahăr. La prânz se vor consuma 250 de grame de şuncă şi un iaurt natural. Seara se vor mânca 200 de grame de friptură de vită cu lămâie, precum şi salată verde cu ulei de masline.

Dieta daneză. Ziua 10: Dimineaţă, beţi o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi mâncaţi o felie de pâine prăjită. La prânz se vor consuma două ouă fierte tare şi o felie de şuncă, plus o salată verde. Seara, mâncaţi o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct.

Dieta daneză. Ziua 11: La micul dejun: cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită. Masa de prânz: 200 de mililitri de suc de fructe şi un iaurt. La cină: un ou fiert tare, un morcov ras şi 250 de grame de fructe.

Dieta daneză. Ziua 12: Micul dejun: un morcov mare ras cu lămâie. La prânz consumaţi: 200 de grame de cod, păstrăv sau calcan fiert, cu lămâie. Seara: 200 de grame de friptura vită cu unt şi o ţelină rasă.

Dieta daneză. Ziua 13: Dimineaţa se bea o ceaşcă de cafea cu un cub de zahăr şi o felie de pâine prăjită. La prânz, se mănâncă două ouă tari şi un morcov ras. La cină, se vor consuma 250 de grame de carne de pui şi o salată verde cu ulei şi lămâie.

Citește și...