Din centrul de protecție, la prostituție. O minoră din Dâmbovița, racolată pe rețelele de socializare, sechestrată și ”pregătită pentru export”

Publicat: 18/05/2020 | 13:06

Poveste halucinantă în județul Dâmbovița. O minoră a ajuns din centrul de protecție socială direct pe mâna unor proxeneți. A fost racolată cu promisiunea că va câștiga mulți bani, numai că s-a trezit sechestrată. Din fericire, polițiștii au găsit-o la timp, sechestrată într-o casă din Prahova.

Fata – în vârstă de 17 ani – era beneficiara serviciilor unui centru social pentru copiii neglijați și exploatați din Dâmbovița și ar fi cunoscut pe rețelele de socializare doi tineri. De la o prietenie virtuală au început discuțiile, iar fata a fost ”vrăjită” rapid. În noaptea de 13 spre 14 mai, fata a fugit din centru. Nu știa, însă, ce o așteaptă. A fost sechestrată și, după majorat, ar fi urmat să ajungă peste hotare pentru a oferi străinilor plăceri sexuale pentru bani. DIICOT a intrat pe fir.

”Minora ar fi plecat în mod voluntar de la centru de servicii sociale de pe raza municipiului Târgoviște, după ce ar fi fost racolată prin intermediul unei rețele de socializare de către inculpații S.F.D. și L.F.F., cu intenția de a o exploata prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând ca mai apoi, după împlinirea vârstei de 18 ani, să fie transportată în același scop în Austria”, se arată în comunicatul DIICOT. (CITEȘTE ȘI: CUM ERA ȘANTAJATĂ SĂ SE PROSTITUEZE O BUCUREȘTEANCĂ PURTĂTOARE DE HIV ȘI SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS)

Tânăra din Dâmbovița, adusă din nou în centru

Acum, fata a fost adusă din nou în centrul social, unde primește consiliere psihologică, fiind și testată pentru COVID-19, așa cum cere procedura. Ancheta continuă.

Din primele cercetări, se pare că fata era ținută împotriva voinței sale într-o locație necunoscută, în scopul exploatării prin practicarea prostituției. Minora a fost depistată de polițiști pe raza localității Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unuia dintre inculpați. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.F.D. și L.F.F., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Tribunalul Dâmbovița a dispus față de cei doi inculpați măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. (VEZI ȘI AICI: ISPITA DE LA ”INSULA IUBIRII” RUPE TĂCEREA DUPĂ CE A FOST ACUZATĂ DE PROSTITUȚIE: ”TOTUL E PENTRU BANI! TREBUIE SĂ MĂNÂNC ȘI EU!”)