Din nou, stare de urgență în România?! “Este egală cu o sinucidere politică!”

Publicat: 13/07/2020 | 13:37
Din nou, stare de urgență în România?! “Este egală cu o sinucidere politică!”

Analistul economic Adrian Câciu este de părere că România nu și-a mai permite să intre iar în stare de urgență și că reintroducerea unei astfel de măsuri ar fi egală cu o sinucidere politică.

VEZI AICI: MARCEL GOIA, PRIMARUL ORAȘULUI HAȚEG, ESTE INFECTAT CU CORONAVIRUS. “MĂ SIMT DATOR SĂ…”

În ultimele zile, din caza faptului că numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant, mai mulți oameni politici au solicitat reintroducerea stării de urgență. Analistul economic Adrian Câciu nu crede, însă, că acest lucru ar reprezenta o soluție viabilă.

România nu își mai permite o nouă stare de urgență. Cine vrea, cine ar face lucrul ăsta, înseamnă că s-a sinucis politic pentru următorii zece ani. România nu își permite niciun fel de stare. Și cu starea de alertă deja România este într-o zonă în care economia s-a dus foarte puternic în jos. Pentru că, aici este problema pe care nu o înțeleg… Spre exemplu Florin Cîțu cred că nu înțelege că dacă am închis economia de consum am închis România. Noi nu suntem economie de producție cum sunt nemții, italienii. La ei fabricile merg în continuare chiar dacă au închis una, alta”, a declarat Adrian Câciu.

VEZI AICI: GABRIELA FIREA A ANUNȚAT CĂ BUCUREȘTENII CARE PLEACĂ ÎN VACANȚĂ ÎN STRĂINĂTATE VOR PUTEA FACE TESTE PENTRU CORONAVIRUS GRATUIT

Adrian Câciu: “Doamne ferește!”

La noi serviciile sunt pe primul loc, consumul populației, mall-urile. Când ai făcut restricții sau faci restricții pe această zonă, pe orizontală tu faci un blocaj total. Rămânem cu acea mică producție industrială care de fapt un loan industrial pe care îl practicăm dar nu ajută foarte mult în economie. Deci nu la orice stare. Cred că și președintele, se vede foarte clar în mesajele lui că nu va mai lua niciodată această măsură pe acest subiect. Dacă vine altceva… Doamne ferește, dar pe COVID nu„,  este de părere analistul economic Adrian Câciu.