Diplomat român, expulzat din Rusia! Reacția MAE

Publicat: 30/03/2018 | 17:53
Diplomat român, expulzat din Rusia! Reacția MAE

Un diplomat român va fi expulzat de Rusia. Informația a fost confirmată și de MAE din România. Rusia va expulza 13 diplomați din Ucraina, 4 diplomați din Germania, unul din Polonia, 3 din Lituania, Cehia și R. Moldova, doi italieni și un român. De asemenea Moscova expulzează doi diplomați olandezi, unul suedez, unul estonian. Toți trebuie să părăsească Rusia până pe 5-7 aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un diplomat român acreditat în Rusia a fost declarat “persona non grata”, aceasta după o măsură similară adoptată de ţara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul atacului de la Salisbury. “MAE reiterează poziţia sa de condamnare a oricăror acţiuni care ameninţă securitatea colectivă şi dreptul internaţional”.

Mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi diplomatici au fost convocaţi vineri la Ministerul rus al Afacerilor Externe, în condiţiile în care Moscova continuă să expulzeze diplomaţi occidentali în cadrul aşa-ziselor măsuri ”dinte pentru dinte”, parte a recentului conflict care a afectat şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Rusia şi Occident, relatează Agerpres, citând dpa.

 Astfel, Marea Britanie trebuie să reducă într-un termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai Ambasadei şi consulatelor sale în Rusia până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus din Marea Britanie, a precizat Ministerul de Externe al Rusiei după ce l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii, Laurie Bristow.
Citește și...