Acasă » Exclusiv » Disperată să-și găsească sufletul pereche, o tânără româncă și-a luat „țeapa” vieții. A „curățat-o” de 20.000 €! Escrocul a „agățat-o” și…

Disperată să-și găsească sufletul pereche, o tânără româncă și-a luat „țeapa” vieții. A „curățat-o” de 20.000 €! Escrocul a „agățat-o” și…

De: Claudia Bălan 17/09/2023 | 23:13

Documentarul Escrocul de pe Tinder a fost urmărit de peste 50 de milioane de persoane din toată lumea. Deși pare greu de crezut, cazul lui Simon Leviev, israelianul care a obținut peste 10 milioane de dolari de pe urma femeilor, nu este unul singular. Un caz identic, dar la o scară mult mai mică, a avut loc în România, iar CANCAN.RO are toate detaliile unei povești ce bate orice scenariu de telenovelă.

Iomer Inmar a cunoscut-o pe Sabina R pe Tinder, o aplicație online de întâlniri și rețele geosociale. Au vorbit câteva zile, apoi și-au dat întâlnire la restaurant, iar de acolo lucrurile au evoluat rapid. Bărbatul de peste 40 de ani a ademenit-o ușor pe femeia de 35 de ani, spunându-i că își dorește o familie și un cămin stabil.

La prima vedere, Iomer Inmar părea o partidă pe cinste. Divorțat, cu o situație financiară bună, fiind ofițer în armată, în cadrul unui serviciu secret ce ține de Ministerul Justiției, susținea el. Acesta a copleșit-o cu tandrețe și gesturi romantice, motiv pentru care femeia s-a considerat într-o adevărată poveste de dragoste încă din prima săptămână de relație. Iubirea dezinteresată nu a durat, însă, foarte mult.

„Afacerea” cu care a ademenit-o pe româncă

Iomer Inmar i-a prezentat iubitei sale o idee de afacere despre care i-a spus că este sigură, iar profitul garantat. Mai exact, achiziționarea unor autoturisme ce aparțineau unei unități militare din Mogoșoaia, pe care ar fi urmat să le vândă și să împartă profitul cu ea. A avut nevoie, desigur, și de bani în avans. Așa a început coșmarul Sabinei:

„Profitând de relația de afinitate a acesteia, dar și de încrederea oferită prin prisma funcției pe care susținea că o deține în cadrul Serviciului Român de Informații, a indus-o în eroare pe persoana vătămată prin aceea că, sub pretextul că vor înființa o afacere în urma căreia să obțină profit amândoi, a determinat-o să-i remită, cu titlul de investiție, suma de 4.000 de euro la data de 22.10.2018, suma de 36.650 lei la data 25.10.2018, suma de 600 euro și 4.950 de lei la data de 27.10.2018, suma de 35.480 la data de 02.11.2018, suma de 3.000 de lei în data de 09.11.2022, suma de 2.500 lei în data de 05.01.2019, sume de bani ce nu au fost investite, în realitate. Astfel, s-a creat un prejudiciu estimat la suma de 11.000 euro și 52.667 lei”, se arată în referatul procurorilor.

(CITEȘTE ȘI: Un american s-a cuplat cu o româncă pe Tinder. Ireal ce s-a întâmplat când s-a dus în Timișoara, pentru a o cunoaște)

Escrocul de pe Tinder, varianta românească

Bărbatul, care s-a dovedit a fi un escroc, i-a spus victimei că va trece toate mașinile pe numele ei, iar mai apoi a încercat să o facă să creadă că acest lucru s-a și întâmplat, fără ca ea să vadă vreodată autoturismele sau actele în cauză.

Atunci când, pur și simplu, nu a mai avut nicio economie și nu a mai avut de unde să-l “alimenteze”, Iomer Inmar a început să-și preseze și să-și șantajeze emoțional iubita, spunându-i că el s-a împrumutat din mai multe locuri pentru a pune pe picioare această afacere și că ea nu-l poate lăsa baltă tocmai acum, îndemnând-o să se împrumute de la prieteni. Lucru, pe care, de altfel, cu o naivitate dusă la extrem, Sabina l-a și făcut.

A făcut credit la bancă, apoi s-a împrumutat de la amici. După ce a obținut sume uriașe de bani și a realizat că victima a ajuns la fundul sacului, bărbatul a început să se îndepărteze de așa zisa iubită, invocând probleme de sănătate. Deși începuse să-și dea seama că totul este o înșelătorie, Sabina a continuat să-i dea bani escrocului, care insista că are nevoie de anumite sume pentru a înregistra mașinile cu pricina la RAR sau pentru a le face asigurarea obligatorie, în vederea vinderii acestora.

A apelat la poliție, dar era deja prea târziu

În cele din urmă, la îndemnul unor prieteni, ea a mers la poliție și a depus o plângere pentru înșelăciune împotriva bărbatului, însă, inițial, nici măcar oamenii legii nu s-au așteptat să dea peste un escroc atât de abil:

„Afacerea propusă de către inculpatul Iomer Inmar nu era una reală, ci reprezenta doar un mod de a induce în eroare persoana vătămată. Acest lucru rezultă din adresa Nr 4514/14.12.2021, emisă de ministerul Apărării Naționale, Statul Major al Apărării, potrivit căreia, pe raza UAT Mogoșoaia, județ Ilfov, MAPN nu are dislocată vreo unitate militară, cât și din adresa UM 0198 nr N4/66836 din 22.02.2019, din care rezultă faptul că inculpatul nu este angajat al Serviciului Român de Informații’, se mai arată în referatul procurorilor.

(CITEȘTE ȘI: Iubita „Escrocului de pe Tinder”, dezvăluiri surprinzătoare! Tânăra a povestit ce s-a întâmplat după ce povestea bărbatului a ajuns virală)

A ‘jupuit-o” de 22.000 euro!

Chemat la audieri în calitate de suspect, Iomer Inmar a avut o cu totul altă poveste despre cele întâmplate: A menționat că a cunoscut-o pe Sabina R pe aplicația Tinder la începutul lunii octombrie 2018. I-a povestit acesteia că este șofer pe UBER și se ocupă cu închirierea de mașini, că este în proces de divorț și are un copil de zece ani, dar și că stă cu chirie, întrucât casa lui este în construcție.

Iomer Inmar a mai menționat că i-a spus persoanei vătămate că are probleme financiare și că aceasta s-a oferit să-l ajute. Inculpatul este cetățean român, căsătorit și lucrează ca alpinist utilitar, mai scriu procurorii.

Escrocul de pe Tinder a încercat să scape de pedeapsă, declarând că tânăra avea probleme psihice și emoționale, și, astfel, ar fi inventat în mintea ei un întreg scenariu, printre care și faptul că el este ofițer SRI. Declarațiile acestuia sunt contrazise din plin de probe și mărturii, iar marți va avea loc un nou termen în acest proces. Victima s-a constituit parte civilă cu suma de 11.000 euro și 52.667 lei, reprezentând prejudiciu material, precum și suma de 10.000 lei daune morale. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să ajungă după gratii.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Imagini SUPERBE cu soția lui Ogică: AȘA se IMBRACĂ la job! Meseria NEAȘTEPTATĂ pe care o are Alexandra
Imagini SUPERBE cu soția lui Ogică: AȘA se IMBRACĂ la job! Meseria NEAȘTEPTATĂ pe care...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți oameni, indiferent că sunt tineri sau pensionari
Județul din România care a fost luat cu asalt. Aici se mută cei mai mulți...
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum poți lua bani în schimbul lor
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și...
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase critici de la internauți:
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase...
Boala grea cu care se confruntă Alexandra Ungureanu de mai bine de 5 ani. Artista are șanse minime să devină mamă
Boala grea cu care se confruntă Alexandra Ungureanu de mai bine de 5 ani. Artista...
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
Zodiile care își schimbă viața în luna mai. Conjunctură astrologică de zile mari
Secretul pe care îl ascunde grupa de sânge. Ce spune despre personalitatea ta și ce trăsături dominante ai
Secretul pe care îl ascunde grupa de sânge. Ce spune despre personalitatea ta și ce...