Acasă » Cancan » Documente-bombă în dosarul iahtului-fantomă de 6 milioane €!

Documente-bombă în dosarul iahtului-fantomă de 6 milioane €!

De: Răzvan Scarlat 18/07/2018 | 23:13

După șapte ani în care au fost înregistrate numeroase plângeri și denunțuri, magistrații de la instanța supremă au redeschis unul dintre cele mai controversate cazuri cu privire la averea unui senator. Doina Anca Tudor va fi cercetată penal ca urmare a plângerii făcute împotriva sa de Gudrun Luecke Veronika, de profesie juristă. Ultima acuză că ex-politiciana a omis să treacă în propria declarație de avere un iaht în valoare de 6.000.000 de euro și un palat pe care l-ar deține în Turcia. CANCAN.RO, site-ul nr. din România, vă prezintă, în exclusivitate, documente-bombă în dosarul iahtului-fantomă. 

Doina Anca Tudor a fost aleasă în Senat în 2012. Patru ani mai târziu, era urmărită penal pentru corupție și plasată în arest la domiciliu. A fost trimisă în judecată și a demisionat din Parlament. Problemele continuă, însă, pentru fostul vicelider al grupului parlamentar al PNL din Senatul României. Gudrun Luecke Veronika a făcut un denunț contra ei în 2011 și a acuzat-o de fals în momentul în care și-a completat declarația de avere.

Conform juristei, soția lui Daniel George Tudor, fost șef al CSA și ex-vicepreședinte ASF, nu a menționat că este proprietara unui iaht. În plus, familia cunoscutei politiciene este suspectată că ar deține și un palat secret în Turcia. Practic, că ar fi deținătoarea unei averi faraonice.  

Prin cererea formulată de numita Luecke Gudrun Veronika, prin avocat Ada Haefemeier, înregistrată la 22 iunie 2017 la Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică, unitatea de parchet a fost sesizată cu privire la faptul că, în perioada 2012-2015, Tudor Anca Doina, în calitate de senator în Parlamentul României, ar fi comis infracțiunile de fals în declarații în formă continuată, prin aceea că, pe de o parte, nu ar fi menționat în declarațiile de avere un împrumut în sumă de 762.620 lei, acordat numiților Luecke Gudrun Veronika și %$#@, și un iaht cu denumirea TUDOR, în valoare de 6.000.000 euro, cumpărat în anul 2009”, este o parte a denunțului făcut de jurist. (VEZI AICI: ULTIMA AROGANŢĂ POSIBILĂ: SĂ VII LA LOFT CU DOUĂ FERRARI-URI!)

În concluzie, scandalul dintre părți ar fi pornit ca urmare a unui împrumut pe care Doina Anca Tudor l-ar fi acordat juristei Gudrun Luecke Veronika. Nu mai puțin de 20 de plângeri și denunțuri au existat în perioada 2011-2018. S-a constatat că faptele nu există, iar fosta senatoare a scăpat de fiecare dată.

În legătură cu deținerea și nedeclararea în curprinsul declarațiilor de avere de către Tudor Doina Anca a unui iaht în valoare de șase milioane de euro, din actele dosarului rezultă că aceasta a menționat că are în proprietate bărci cu motor și skijet, iar pe de altă parte, susținerile în ceea ce privește bunul respectiv, afirmațiile persoanei care a formulat plângere penală nu sunt susținute de date sau indicii care să conducă la concluzia că Tudor Doina Anca ar fi avut în proprietate iahtul la care s-a făcut referire”, a fost concluzia magistraților, astfel că dosarul a fost, timp de șapte ani, clasat de fiecare dată. (CITEȘTE ȘI: SENATOAREA DOINA TUDOR A FOST ELIBERATĂ)

Asta în condițiile în care Gudrun Luecke Veronika, prin avocata sa, a atașat la dosar inclusiv o fotografie în care s-ar afla proprietarul iahtului TUDOR, pe Marea Egee, imagine pe care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, v-o prezintă în exclusivitate.

Fostul șef al CSA, pe iahtul Tudor, după cum susține jurista Gudrun Luecke Veronika

Pe 25 iunie, urmărirea penală pe numele ex-senatoarei a fost redeschisă!

Gudrun Luecke Veronika a avut, însă, câștig de cauză. După șapte ani de luptă! Pentru că urmărirea penală pe numele Doinei Anca Tudor a fost redeschisă, la cererea din oficiu a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Umărire Penală și Criminalistică. Decizia a venit pe 25 iunie.

În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.312/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică faţă de numita Tudor Anca Doina, dispusă prin ordonanţa din 18 aprilie 2018 emisă de procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în dosarul nr.44/II/2/2018, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art.326 Cod penal rap. la art.28 din Legea nr.176/2010. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu azi, 25 iunie 2018”, se arată în decizia magistraților de la ÎCCJ.

(NU RATA: PRIMELE IMAGINI CU FOSTUL ŞEF AL ASF DUPĂ CE A SCĂPAT DIN ARESTUL LA DOMICILIU)

Rămâne de văzut ce urmări va avea redeschiderea urmării penale pentru Doina Anca Tudor, care, în 2014, a divorțat de Daniel George Tudor, fost șef la CSA. Cert e că fosta senatoare riscă sancțiuni severe dacă se va constata că în declarația de avere nu a menționat iahtul Tudor, în valoare de 6.000.000 de euro sau palatul pe care familia sa l-ar deține la Cesme, (Izmir, Turcia), estimat la 1,5 milioane de euro. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, urmează să vă țină la curent cu desfășurarea anchetei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu:
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...