Documente-bombă în dosarul iahtului-fantomă de 6 milioane €!

Publicat: 18/07/2018 | 23:13

După șapte ani în care au fost înregistrate numeroase plângeri și denunțuri, magistrații de la instanța supremă au redeschis unul dintre cele mai controversate cazuri cu privire la averea unui senator. (Reduceri mari la jocuri PC) Doina Anca Tudor va fi cercetată penal ca urmare a plângerii făcute împotriva sa de Gudrun Luecke Veronika, de profesie juristă. Ultima acuză că ex-politiciana a omis să treacă în propria declarație de avere un iaht în valoare de 6.000.000 de euro și un palat pe care l-ar deține în Turcia. CANCAN.RO, site-ul nr. din România, vă prezintă, în exclusivitate, documente-bombă în dosarul iahtului-fantomă. 

Doina Anca Tudor a fost aleasă în Senat în 2012. Patru ani mai târziu, era urmărită penal pentru corupție și plasată în arest la domiciliu. A fost trimisă în judecată și a demisionat din Parlament. Problemele continuă, însă, pentru fostul vicelider al grupului parlamentar al PNL din Senatul României. Gudrun Luecke Veronika a făcut un denunț contra ei în 2011 și a acuzat-o de fals în momentul în care și-a completat declarația de avere.

Conform juristei, soția lui Daniel George Tudor, fost șef al CSA și ex-vicepreședinte ASF, nu a menționat că este proprietara unui iaht. În plus, familia cunoscutei politiciene este suspectată că ar deține și un palat secret în Turcia. Practic, că ar fi deținătoarea unei averi faraonice. (Promotiile zilei la monitoare

Prin cererea formulată de numita Luecke Gudrun Veronika, prin avocat Ada Haefemeier, înregistrată la 22 iunie 2017 la Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică, unitatea de parchet a fost sesizată cu privire la faptul că, în perioada 2012-2015, Tudor Anca Doina, în calitate de senator în Parlamentul României, ar fi comis infracțiunile de fals în declarații în formă continuată, prin aceea că, pe de o parte, nu ar fi menționat în declarațiile de avere un împrumut în sumă de 762.620 lei, acordat numiților Luecke Gudrun Veronika și %$#@, și un iaht cu denumirea TUDOR, în valoare de 6.000.000 euro, cumpărat în anul 2009”, este o parte a denunțului făcut de jurist. (VEZI AICI: ULTIMA AROGANŢĂ POSIBILĂ: SĂ VII LA LOFT CU DOUĂ FERRARI-URI!)

În concluzie, scandalul dintre părți ar fi pornit ca urmare a unui împrumut pe care Doina Anca Tudor l-ar fi acordat juristei Gudrun Luecke Veronika. Nu mai puțin de 20 de plângeri și denunțuri au existat în perioada 2011-2018. S-a constatat că faptele nu există, iar fosta senatoare a scăpat de fiecare dată.

În legătură cu deținerea și nedeclararea în curprinsul declarațiilor de avere de către Tudor Doina Anca a unui iaht în valoare de șase milioane de euro, din actele dosarului rezultă că aceasta a menționat că are în proprietate bărci cu motor și skijet, iar pe de altă parte, susținerile în ceea ce privește bunul respectiv, afirmațiile persoanei care a formulat plângere penală nu sunt susținute de date sau indicii care să conducă la concluzia că Tudor Doina Anca ar fi avut în proprietate iahtul la care s-a făcut referire”, a fost concluzia magistraților, astfel că dosarul a fost, timp de șapte ani, clasat de fiecare dată. (CITEȘTE ȘI: SENATOAREA DOINA TUDOR A FOST ELIBERATĂ)

Asta în condițiile în care Gudrun Luecke Veronika, prin avocata sa, a atașat la dosar inclusiv o fotografie în care s-ar afla proprietarul iahtului TUDOR, pe Marea Egee, imagine pe care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, v-o prezintă în exclusivitate.

Fostul șef al CSA, pe iahtul Tudor, după cum susține jurista Gudrun Luecke Veronika

Pe 25 iunie, urmărirea penală pe numele ex-senatoarei a fost redeschisă!

Gudrun Luecke Veronika a avut, însă, câștig de cauză. După șapte ani de luptă! Pentru că urmărirea penală pe numele Doinei Anca Tudor a fost redeschisă, la cererea din oficiu a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Umărire Penală și Criminalistică. Decizia a venit pe 25 iunie.

În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.312/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică faţă de numita Tudor Anca Doina, dispusă prin ordonanţa din 18 aprilie 2018 emisă de procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică în dosarul nr.44/II/2/2018, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art.326 Cod penal rap. la art.28 din Legea nr.176/2010. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu azi, 25 iunie 2018”, se arată în decizia magistraților de la ÎCCJ.

(NU RATA: PRIMELE IMAGINI CU FOSTUL ŞEF AL ASF DUPĂ CE A SCĂPAT DIN ARESTUL LA DOMICILIU)

Rămâne de văzut ce urmări va avea redeschiderea urmării penale pentru Doina Anca Tudor, care, în 2014, a divorțat de Daniel George Tudor, fost șef la CSA. Cert e că fosta senatoare riscă sancțiuni severe dacă se va constata că în declarația de avere nu a menționat iahtul Tudor, în valoare de 6.000.000 de euro sau palatul pe care familia sa l-ar deține la Cesme, (Izmir, Turcia), estimat la 1,5 milioane de euro. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, urmează să vă țină la curent cu desfășurarea anchetei.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...