Doi bărbaţi au furat picturi celebre în valoare de 27 de milioane de euro! Au aplicat o metodă cum vezi doar în filme

Publicat: 28/04/2017 | 14:25

Două picturi semnate de autori celebri precum Rembrandt şi Renoir au fost furate în Italia, iar valoarea lor se ridică la o sumă incredibilă, de 27 de milioane de euro.

Bărbaţii care se fac responsabili de respectivul furt au aplicat o metodă la fel ca-n filme, pentru că au mers de mai multe ori la un dealer de artă din Monza, un orăşel situat la periferia nordică a oraşului Milano. Pentru a căpăta încrederea dealerului, ei au studiat lucrările şi s-au arătat foarte interesaţi de cumpărarea acestora. Asta pentru ca-n cele din urmă să îi ceară acestuia să aducă picturile de Rembrandt şi Renoir la o proprietate de lux din centrul respectivului oraş, pentru a putea finaliza „tranzacţia“. Totodată, a fost semnat şi un acord de vânzare, fără a fi înmânaţi banii, iar cei trei bărbaţi au sărbătorit momentul savurând o cafea.

Rapid, hoţii au invocat o scuză şi au părăsit încăperea, spunând că au nevoie de o tavă pentru ceştile de cafea. Acela a fost şi momentul în care s-au făcut nevăzuţi, cu tot cu picturi. Poliţia investighează acum furtul tablourilor celebre, estimate la o valoare colosală, de 27 de milioane de euro.

Citește și...