Doliu în învăţământul constănţean! S-a stins din viață un renumit profesor. A lăsat în urmă 40 de ani de carieră didactică

Autor:
Publicat: 07/09/2020 | 18:24
Doliu în învăţământul constănţean! S-a stins din viață un renumit profesor. A lăsat în urmă 40 de ani de carieră didactică

O emblemă a învățământului constănțean s-a stins din viață. Colectivul Liceului Teoretic „Ovidius” a anunţat, decesul profesorului Gheorghe Vernic.

În urmă cu puțin timp, Liceul Teoretic „Ovidius” a anunțat decesul reputatului profesor de matematică Gheorghe Vernic, cel care timp de 12 ani a fost directorul acestei instituții de învățământ, între anii 1978-1990. De asemenea, a deținut funcția de inspector școlar general al ISJ Constanța, între anii 1993-1997. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN ROMÂNIA. A MURIT CUNOSCUTUL JURNALIST EMANUEL ISOPESCU)

„În cei 40 de ani de carieră didactică a domnului profesor Vernic, sute de elevi au învățat să iubească matematica la orele sale, sute de elevi au gustat din echilibrul și rigoarea lecțiilor sale, sute de elevi i-au cerut și ascultat sfatul și îndrumările. Din zecile de generații la care a predat s-au desprins olimpici naționali și internaționali. Mulți dintre elevii săi au urmat o carieră didactică, alegându-și-l ca model. Aceeași încredere și admirație i-a făcut pe foștii săi elevi să-și așeze copiii în băncile claselor la care preda profesorul Vernic”, au declarat reprezentanţii liceului.

S-a dedicat carierei

Profesorului Gheorghe Vernic s-a desicat elevilor și instituției la cârma căreia a fost. Acesta a încercat să facă o schimbare și să îmbunătățească lucrurile. (VEZI ȘI:DOLIU ÎN LUMEA JURNALIȘTILOR! LUCIAN OPREA S-A STINS DIN VIAȚĂ, ÎN URMA UNUI STOP CARDIO-RESPIRATOR)

A ocupat funcția de director adjunct în anii 1971 – 1978 și apoi ca director (1978 – 1990) al liceului a gândit și a realizat profilul școlii și a influențat determinant devenirea acesteia. A înființat primele clase de informatică din județul Constanța, a dezvoltat baza materială (amfiteatrul, laboratoare noi, sala de sport, sala de gimnastică), a atras în liceu cadre didactice de valoare cărora le-a indus și cultivat devotamentul față de școală.

„ Azi suntem nevoiți să ne inclinăm pentru ultima dată în fața dascălului, să îi mulțumim pentru tot ceea ce a inspirat în noi și, cu durere în suflet, să ne luăm rămas bun.”, au mai spus reprezentanții liceului.