Doliu in lumea artistica! Un cunoscut dirijor a fost gasit mort in locuinta sa

Publicat: 25/09/2014 | 08:25

Artistul era in varsta de 73 de ani, iar a moartea ar fi survenit in urma unei boli necrutatoare pe care a descoperit-o in urma unor investigatii, in urma cu 7 luni.

Este vorba despre cunoscutul dirijor britani Christopher Hogwood, care a fost gasit mort in locuinta sa din Cambridge. Anuntul a fost confirmat de cativa apropiati ai artistului.

In plus, acestia au mai anuntat ca inmormantarea se va desfasura cu maxima discretie, dorind ca detaliile despre acest eveniment sa nu fie date publicitatii.

Christopher Hogwood

Dirijorul Christopher Hogwood a devenit celebru prin colaborarile sale cu unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. El a fost privit drept un lider al miscarii muzicale contemporane. Dirijorul este cel care a fondatAcademia de Muzica Veche (AAM), in 1973, si a condus orchestra acestei academii pe sase continente, timp de 30 de ani.

Christopher Hogwood

Sub auspiciile acestei academii importante au fost lansate peste 200 de CD-uri, printre care si prima editie completa a simfoniilor lui Mozart.

Christopher Hogwood

Christopher Hogwood s-a remarcat initial ca muzician si pianist in Academiei Saint Martin-in-the-Fields, unde a studiat sub supravegherea lui Sir Neville Marriner. El este si membru fondator al Early Music Consort din Londra.

R.O.

Citește și...