Doliu în lumea cinematografiei! William Goldman a murit la 87 de ani

Publicat: 19/11/2018 | 08:17

Doliu în lumea cinematografiei, după ce  s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. Bărbatul a fost un cunoscut scriitor şi romancier american, care a scris o multitudine de scenarii. De exemplu, ”All the President’s Men” sau „Marathon Man”, scrie gorj-domino.ro.

De asemenea, bărbatul chiar a luat Oscar pentru cel mai bun scenariu, în anul 1969, pentru filmul cu Paul Newman şi Robert Redford, ”Butch Cassidy şi Sundance Kid”. Pe de altă parte, William Goldman a mai luat un Oscar şi pentru ”Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1976), ”Marathon Man” (1976), ”A bridge too far” (1977), ‘Princess Bride’ (1987) şi ‘Misery’ (1990).

Douglas Rain, actorul care şi-a împrumutat vocea computerului HAL 9000 în filmul “2001: A Space Odyssey”, a murit

Lumea filmului internațional este în doliu, după ce s-a aflat că Douglas Rain a murit. Îndrăgitul actor a performat timp de 32 de sezoane pe scena Festivalului Stratford din Ontario și a devenit faimos pentru faptul că şi-a împrumutat vocea computerului HAL 9000 în pelicula “2001: A Space Odyssey”, realizată în regia lui Stanley Kubrick. El avea 90 de ani și numeroși actori de la Hollywood și-au exprimat regretul plecării sale de pe această lume; ei au așternut mesaje emoționante pe rețelele de socializare..

Actorul canadian Douglas Rain a încetat din viață duminică, 11 noiembrie, într-un spital din orașul St. Marys, situat în provincia Ontario, însă vestea tristă a fost făcută în urmă cu câteva ore de oficialii Festivalului Stratford, al cărui membru fondator a fost, relatează jurnaliștii de la The New York Times. Decesul a survenit din cauze naturale.

“Teatrul canadian a pierdut unul dintre cele mai mari talente şi un far care i-a ghidat dezvoltarea. Rain a avut un respect profund pentru Kubrick şi, drept rezultat, a încercat să protejeze vocea (n.r.: HAL) de exploatare, declinând o serie de oferte comerciale de-a lungul anilor. Rain a lăsat o amprentă de neşters asupra culturii populare. Ne va lipsi foarte mult. Gândurile noastre bune şi rugăciunile se îndreaptă către familia lui (…)”, a declarat Antoni Cimolino, directorul artistic al Festivalului Stratford, într-un comunicat.

Citește și...