Doliu în lumea filmului. S-a stins din viaţă pe patul de spital

Publicat: 13/11/2019 | 12:46
Doliu în lumea filmului. S-a stins din viaţă pe patul de spital

Doliu în lumea filmului, o actriţă s-a stins din viaţă pe patul de spital. Potrivit unui reprezentant al familiei, a murit pe 4 noiembrie, în California, după o scurtă perioadă în care a fost bolnavă.

Este vorba despre Virginia Leith, protagonistă în primul film al lui Stanley Kubrick, „Fear and Desire”, pe care mai târziu regizorul l-a renegat, a murit la vârsta de 94 de ani.

Editorial use only. No book cover usage.
Mandatory Credit: Photo by Snap Stills/Shutterstock (1924467c)
Virginia Leith
A Kiss Before Dying – 1956

Născută pe 15 octombrie 1925, Leith l-a întâlnit pe Kubrick în anii 1950, când el a fotografiat-o pentru coperta revistei Look.

După ce a apărut în „Fear and Desire”, Leith a semnat un contract cu 20th Century Fox, a jucat cu Victor Mature în „Violent Saturday” (1955) al lui Richard Fleischer şi cu Robert Wagner şi Joanne Woodward în „A Kiss Before Dying” (1956) al lui Gerd Oswald. A avut un mic rol şi în „Toward the Unknon”, alături de William Holden.

Unul dintre rolurile pentru care este cunoscută e cel din filmul SF cult „The Brain That Wouldn’t Die” (1962) al lui Joseph Green.

Leith a părăsit lumea divertismentului în anii 1960, după ce s-a căsătorit cu actorul canadian Donald Harron, însă după divorţ, s-a întors pe ecrane. A jucat în numeroase seriale de televiziune până în anii 1980, între care „Starsky and Hutch”, „Baretta”, „Police Woman”, „The White Shadow”, „Barnaby Jones” şi „Condominium”.