Doliu în lumea fotbalului. Fernando Ricksen a pierdut lupta cu boala cumplită cu care era diagnosticat

Publicat: 20/09/2019 | 17:28

Lumea fotbalului de peste hotare este în doliu. Fostul sportiv Fernando Ricksen a pierdut lupta cu boala cumplită cu care era diagnosticat. Din nefericire, maladia nu are leac și i-a adus sfârșitul la 43 de ani, lăsând în urma lui multă durere și lacrimi.

Fostul fotbalist Fernando Ricksen a murit la 43 de ani

Fernando Ricksen, cunoscutul fotbalist olandez care a jucat la mai multe cluburi, printre care se numără Fortuna Sittard, AZ Alkmaar, Glasgow Rangers și Zenit Sankt Petersburg, a murit la vârsta de 43 de ani. Diagnosticat cu o boală teribiă: scleroza amiotrofică, fostul sportiv a pierdut lupta la viață în urmă cu două zile, potrivit presei internaționale. Scleroza amiotrofică este o boală incurabilă ce distruge nervii ce controleză mişcarea mușchilor.

Fernando Ricksen a fost diagnosticat cu maladia cumplită în 2013 și din acel moment a fost ţinut la pat. Regretatul sportiv olandez completează o listă lungă cu fotbaliști morți din pricina acestei boli, pe care se găsesc nume importante precum Stefano Borgonovo și Gianluca Signorini. El a avut 12 selecţii la naţionala Olandei.

Fostul fotbalist Marcel Sabou, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică

În ultimii ani, alți doi fotbaliști cunoscuți publicului din România s-au îmbolnăvit de scleroză laterală amiotrofică (ASL). Slovacul Marian Cisovsky, în vârstă de 39 de ani, fost fundaș la Poli Timișoara, și Marcel Sabou, care are 54 de ani și a activat la Poli Timișoara, Dinamo și Sporting Gijon.

Fostul său coleg Gheorghe Viscreanu a dezvăluit că Marcel Sabou a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, relatează jurnaliștii de la realitateasportiva.net. El a jucat ca mijlocaș la Dinamo timp de trei sezoane, între 1986 și 1989. A strâns 77 de meciuri și a marcat cinci goluri în prima ligă. De-a lungul carierei, fostul sportiv a mai evoluat la Real Madrid Castilla, Tenerife, Racing Santander și Desportivo Chaves.

Fostul fotbalist Marcel Sabou, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică © realitateasportiva.net
Fostul fotbalist Marcel Sabou, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică © realitateasportiva.net

Marcel Sabou a jucat 109 meciuri în prima divizie a fotbalului spaniol, fiind pe locul 4 într-un clasament all-time al românilor, după Gică Craioveanu, Cosmin Contra și Costel Gâlcă.

Citește și...