Doliu în lumea muzicii! Un artist cunoscut a murit, iar familia lui e îngenuncheată de durere: “Știm că numele lui va rămâne în istorie”

Publicat: 16/04/2019 | 19:53

Lumea muzicii internaționale este în doliu. Un artist cunoscut a murit la vârsta de 83 de ani, iar la scurt timp după ce s-a aflat vestea tristă, familia lui a dat un comunicat de presă emoționant. Rudele și prietenii regretatului star sunt îngenuncheați de durere.

Compozitorul britanic Les Reed a murit

Compozitorul britanic Les Reed, care a scris piesele “It’s Not Unusual” și “Delilah” pentru cântărețul Tom Jones, a murit la vârsta de 83 de ani, relatează The Guardian. Decesul a fost confirmat de familia compozitorului.

“Suntem extrem de mândri de tot ce a realizat Les pe parcursul vieții sale incredibile. Știm că numele lui va rămâne în istorie pentru contribuțiile sale muzicale și că el va continua să trăiască prin intermediul compozițiilor și cântecelor sale pentru totdeauna”, au declarat rudele compozitorului printr-un comunicat oficial.

“Les a fost un compozitor talentat, care a scris hit-uri pentru mulți oameni, inclusiv două cântece foarte importante pentru mine…. El a fost un om minunat, a cărui moștenire va continua să trăiască prin muzică”, a declarat cântărețul britanic Tom Jones pe platfoma de micro-blogging Twitter. Compozitorul Tim Rice, cunoscut pentru colaborarea cu Andrew Lloyd-Weber, a afirmat că lipsa lui Reed va fi resimțită de colegii săi din industrie.

“It’s Not Unusual” a fost cântecul de debut al lui Tom Jones, la care Reed a mai contribuit ca aranjor și pianist. Acesta a fost lansat în 1964 și ajuns în fruntea clasamentului britanic. Colaborarea dintre Reed și Jones a înregistrat încă un succes în 1968, când piesa “Delilah” a ajuns în top 10 în Marea Britanie.

Les Reed a mai compus, în colaborare cu Barry Mason, balada “The Last Waltz”. Aceasta a devenit unul dintre cele mai celebre cântece ale artistului Engelbert Humperdinck și a petrecut cinci săptămâni pe locul întâi în topul din Marea Britanie în 1967.

În 1972, Reed a contribuit la scrierea piesei “Marching on Together”, devenită imnul echipei de fotbal Leeds United. Aceasta continuă să se bucure de apreciere fanilor clubului la peste 40 de ani de la lansare.

Cariera lui Les Reed a început în 1959, când a devenit pianistul trupei John Barry Seven. Activitatea sa de compozitor a debutat în anii 1960, când a scris piese pentru cântăreața britanică Lulu și trupele Herman’s Hermits și Dave Clark Five. Cântecele lui au fost înregistrate, de-a lungul timpului, de artiști precum Elvis Presley, Bing Crosby și Shirley Bassey.

Citește și...