Doliu în lumea filmului! Un mare actor s-a stins din viață după o luptă grea cu cancerul

Publicat: 04/03/2018 | 10:00

Este doliu la Hollywood! David Ogden Stiers, actorul care l-a interpretat pe maiorul Charles Emerson Winchester III în M.A.S.H, a murit sâmbătă (3 martie). Acesta avea 75 de ani și s-a stins din viață la domiciliul său din Newport, Oregon. Actorul suferea de cancer la vezica urinară.

 Cel mai faimos rol al său a fost cel al maiorului Charles Emerson Winchester III în serialul M.A.S.H. , unde a jucat rolul unui chirurg cu sânge albastru și era victima glumelor grupului.

Pentru rolul din MASH, el a fost nominalizat de două ori la Premiul Emmy, în 1981 şi 1982 şi a avut o atreia nominalizare pentru rolul din miniseria NBC “The First Olympics: Athens 1896” unde l-a interpretat pe William Milligan Sloane, fondatorul Comitetului Olimpic american, potrivit stirileprotv.ro.

În 2009 Stiers a dezvăluit că era gay: „Vreau să-mi petrec amurgul vieţii fiind eu însumi”, a explicat el, adăugând că deşi ar fi putut invoca motive nobile pentru dezvăluirea sa, cum ar fi drepturile minorităţii gay, motivul este unul mult mai egoist, spunând că nu vrea sa-şi oblige un eventual partner să-şi trăiască viaţa discret alături de el.

Citește și...