Doliu pentru Mihai Șora. Mesajul emoționant transmis în urmă cu puțin timp

Publicat: 26/09/2019 | 12:41

Mihai Șora, unul dintre iluștrii filosofi contemporani, este în doliu. În urmă cu puțin, artistul a făcut publică vestea tristă și, alături de un colaj cu fotografii alb-negru, el a transmis un mesaj emoționant.

Mihai Șora, în doliu după moartea unui apropiat

Mihai Șora a așternut pe contul lui de Facebook câteva cuvinte emoționante în memoria lui Géza Kornis, care i-a fost coleg de bancă, dar și prieten apropiat. Timișoreanul avea 102 ani și a rămas în istorie ca fiind unul dintre martorii persecuțiilor și Holocaustului evreilor din România în Transnistria sub regim antonescian.

“Vestea tristă de astăzi…
S-a dus și colegul meu Géza…
Plănuiam să ne revedem la Timișoara, peste doar câteva zile, la sărbătoarea Liceului nostru.

Dumnezeu să-l odihnească pe Géza.
A fost un om bun, de toată isprava.

Mihai Șora
26 septembrie 2019”, a scris filozoful pe pagina lui oficială de Facebook.

Ajuns la o vârstă înaintată, aproape 103 ani, Géza Kornis visa în ultimul an la o întoarcere în România – în Timișoara natală și la București, unde a trăit până la mijlocul anilor 1970 și, mai ales, la o reîntîlnire cu colegul său de bancă, Mihai Șora.

Supraviețuitor al lagărului morții de la Vapniarka, din Basarabia, amintirile lui Géza Kornis au fost publicate în limba germană în 2004, la editura Universității de la Konstanz și, într-o altă versiune, în limba română, în revista online Memoria.ro, în 2009, relatează publicația moldova.europalibera.org.

Citește și...