Doliu uriaș în lumea artistică din România. A murit la doar 32 de ani

Publicat: 07/03/2019 | 08:25

Doliu uriaș în lumea artistică din România! Bărbatul de 32 de ani a murit marți dimineață, după ce s-a luptat cu o boală necruțătoare. Deși era foarte tânãr, acesta era cunoscut ca un consumator de alcool, nu de puține ori fiind vãzut în stare de ebrietate la serviciu.

Mihai Prelipcean se numește tânărul și era fiul directorului Filarmonicii din Iași, violonistul Bujor Prelipcean. Medic de urgentã în cadrul Compartimentului UPU-SMURD al Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui a decedat la doar 32 de ani, dupã ce a pierdut lupta cu o boalã necrutãtoare.

Medicul fãcea gãrzi la SJU Vaslui din 2015, ca rezident, fiind supervizat tot timpul de sefa sectiei, Carmena Piseru. În 2018 si-a luat specialitatea, însã din cauza bolii a mai profesat doar trei luni. Munca în Urgente este extrem de solicitantã fizic si intelectual. Lui Mihai îi plãcea ce fãcea, dar din pãcate a fost depãsit din punct de vedere fizic. Când s-a întors la Iasi, din cauza stãrii de sãnãtate, era foarte, foarte slab. Mânca o lãmâie pe zi. Nu mã asteptam sã moarã pentru cã la început analizele erau spre normalizare, începuse sã-si revinã. Din pãcate, medicina româneascã a mai pierdut un medica declarat Carmena Piseru, șefa Compartimentului UPU-SMURD, pentru vremeanoua.ro.

Pãrerile despre Mihai Prelipcean în rândul personalului SJU Vaslui sunt împãrtite. Unii spun cã era o tânãrã sperantã a medicinei românesti, altii, mai cârcotasi, afirmã cã doctorul nu avea capacitate sã lucreze într-un spital, mai ales din cauza viciilor sale.

Asa e la noi, nuntã si mort nevorbit nu existã. Pentru unii întotdeaunã o sã fim rãi, pentru altii suntem buni, nu avem cum sã multumim pe toatã lumea. Ca toti rezidentii care sunt în perioadã de învãtare, uneori stim mai mult, alteori stim mai putin, cã de aia învãtãm. Dacã n-am învãta, înseamnã cã ori suntem prosti si nu stim cã nu stim, ori ne-am nãscut învãtati. A doua variantã n-am vãzut-o încã, sã se nascã cineva învãtat. Era un om ca oricare altul, fãcea naveta de la Iasi. La noi, ca specialist, a fost putin timp. Numai vreo trei luni a lucrat ca medic specialist, în rest a lucrat ca medic rezident cu aprobarea mea. El lucra numai cu mine, eu l-am supervizat tot timpul”, a mai afirmat Carmena Piseru.

Citește și...