Dosar penal pentru un pacient cu Covid-19! Acesta a părăsit spitalul în care era internat și a ieșit la plimbare

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 19:52
Dosar penal pentru un pacient cu Covid-19! Acesta a părăsit spitalul în care era internat și a ieșit la plimbare

Un pacient depistat pozitivi cu COVID-19 s-a ales cu dosar penal după ce părăsit spitalul în care era internat și s-a dus să se plimbe.

Un bărbat de 36 de ani, din Târgu Mureş, care era internat în spital după ce a fost confirmat cu coronavirus, este cercetat penal după ce a plecat, marţi, din unitatea sanitară şi s-a plimbat cu maşina împreună cu fratele său. După o plimbare de aproximativ 15 minute, pacientul s-a întors la spital. (CITEȘTE ȘI: AUSTRIA, PRIMA ȚARĂ CARE INTRĂ ÎN NORMALITATE! RESTAURANTELE, CAFENELELE ȘI BISERICILE SE REDESCHID DIN 15 MAI)

„Astăzi, în jurul orei 12.00, am fost sesizaţi de către reprezentanţii unei unităţi medicale din Târgu Mureş cu privire la faptul că un pacient, internat în acea unitate medicală, confirmat cu COVID-19, ar fi părăsit unitatea medicală respectivă, pentru o scurtă perioadă de timp, fără a avea încuviinţarea personalului, după care a revenit.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul respectiv, de 36 de ani, din Târgu Mureş, a părăsit incinta spitalului unde se afla internat, fără aprobarea cadrelor medicale şi s-ar fi deplasat, pentru aproximativ 15 minute, împreună cu fratele său, cu un autovehicul.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.352 Cod Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Emanuela Fărcaş. (VEZI ȘI: ÎNCĂ 16 DECESE CAUZATE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. MAJORITAREA CELOR MORȚI VIN DIN CĂMINE DE BĂTRÂNI)

Potrivit reprezentantei Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, faţă de fratele pacientului a fost luată măsura izolării la domiciliu.