Două atentate au adus teroarea și moartea în Filipine! Care este bilanțul victimelor | FOTO

Publicat: 24/08/2020 | 16:58

Două atentate au adus teroarea și moartea în Filipine. Scenele filmate imediat după ce s-au produs exploziile puternice sunt traumatizante, motiv pentru care vă atenționăm că imaginile din galeria foto a articolului vă pot afecta emoțional! Zonele afectate de deflagrații au fost împânzite de militari și medici care au intervenit de urgență pentru supraviețuitori. Bilanțul victimelor se poate modifica însă în orele care urmează, au anunțat oficialii filipinezi.

Citește și: Donald Trump a autorizat în regim de urgență tratamentul cu plasmă pentru bolnavii grav de COVID-19

Două atentate sângeroase au adus teroarea și moartea în Filipine

Primul atac cu bombă s-a înregistrat la ora locală 11:53 în oraşul filipinez Jolo, situat în provincia sudică Sulu. Reprezentanți ai unității antiteroriste filipineze au declarat că explozia s-a produs în faţa unei pieţe publice de pe strada principală din Jolo, la circa 1.000 km sud de Manila. Martorii au povestit anchetatorilor că “o motocicletă parcată” lângă un camion militar a explodat, “provocând numeroase victime”. Ulterior, în jurul orei locale 13:00 a avut loc o nouă explozie.

Nu rata: OMS a anunțat când ar putea să se sfârșească pandemia de coronavirus


Bilanțul victimelor după dublul atentat din Filipine

Potrivit celor mai noi informații, cel puțin 12 oameni au murit în urma celor două atentate, iar printre aceștia se numără și șapte soldați. Numărul răniților este de 34, au anunțat oficialii militari. Provincia Sulu este un bastion al grupării teroriste Abu Sayyaf, acuzată de unele din cele mai violente atentate din ţară, precum şi de decapitări şi răpiri pentru recompense.

Dublul atentat s-a produs la ceva mai mult de o săptămână după ce unul din capii grupării, Anduljihad Susukan, a fost predat poliţiei după ce ceruse ajutorul unui lider musulman pentru a primi îngrijiri medicale pentru o rană suferită anul trecut.

Gruparea s-a aliat cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea mai multor atentate în Filipine.

Sursa foto: © Sun Star Davao / Philippine Emergency Alerts – PEA