Două bande rivale s-au ciuruit într-un club chiar de ziua Americii

Publicat: 06/07/2020 | 09:00
Două bande rivale s-au ciuruit într-un club chiar de ziua Americii

Două bande rivale s-au răfuit chiar de ziua Americii, 4 iulie. S-a întâmplat într-un club de noapte din Greenville, Carolina de Sud, unde zeci de persoane au fost împușcate. Două dintre ele au murit, iar alte două sunt în stare critică, potrivit poliţiei, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ! UE INTENŢIONEAZĂ SĂ INTERZICĂ INTRAREA CETĂŢENILOR AMERICANI DUPĂ CE VA REDESCHIDE FRONTIERELE

Concert pe 4 iulie, de ziua Americii, și peste 200 de oameni s-au strâns pentru a sărbători. A fost momentul când s-au auzit împuscători, potrivit şerifului din comitatul Greenville, Hobart Lewis. Doi poliţişti care treceau pe lângă club au auzit împuşcăturile și au chemat întăriri şi serviciile de urgenţă. Ajunse acolo, au intrat în club pentru a evacua oamenii.

Cei care au produs incidentul au fugit înainte ca forțele de ordines ă ajungă la club. Nu există încă detalii legate de răniţi sau de suspecţi.

Două bande rivale s-au ciuruit într-un club chiar de ziua Americii. Tensiuni și înainte

Tensiunile dintre cetățenii americani și poliție sunt tot mai frecvente. Un alt tânăr de culoare a fost ucis în Atlanta, iar șeful Poliției și-a dat demisia. Rayshard Brooks, 27 de ani, a adormit vineri seară în maşina sa pe calea de acces a unui fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia, deoarece blocase accesul clienţilor, potrivit unui raport oficial, citat de Agerpres, preluând Reuters şi AFP.

Tânărul se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă când poliţia a încercat să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a luat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate. „Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l”.

NU RATA: STRĂZILE ORAȘULUI AMERICAN SEATTLE, TRANSFORMAT ÎN CÂMP DE RĂZBOI. UN BĂRBAT A INTRAT CU MAȘINA PRINTRE PROTESTATARI ȘI A ÎMPUȘCAT O PERSOANĂ. VIDEO

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Keisha Bottoms, primarul orașului Atlanta. A fost deschisă o anchetă, iar primarul a declarat că folosirea pistolului nu a fost justificată. Înfuriați de ceea ce pare o nouă crimă rasială, oamenii au ieșit pe străzi, iar manifestațiile au degenerat. O parte a autostrăzii interstatale 85 a fost blocată de protestatari, iar fast-food-ul în parcarea căruia a murit Rayshard Brooks a fost incendiat.