Dovada că banii nu înseamnă totul! Un elev de 17 ani a refuzat 8 milioane de dolari dintr-un motiv ireal

Publicat: 20/05/2020 | 20:31
Dovada că banii nu înseamnă totul! Un elev de 17 ani a refuzat 8 milioane de dolari dintr-un motiv ireal

Avi Schiffmann, un tânăr de doar 17 ani din Statele Unite ale Americii, a creat un site care urmărește evoluția noului coronavirus pe toată planeta. De curând adolescentul a uimit pe toată lumea când a refuzat 8 milioane de dolari pentru a publica reclame și anunțuri.

Din luna martie și până în prezent, site-ul gândit de Avi are peste 30.000.000 de vizite pe zi și a adunat, în total și peste 700.000.000 de utilizatori unici. Schiffmann spune că l-a ajutat faptul că școala s-a întrerupt o perioadă.

El a dezvăluit că a dedicat și 50 de ore la rând de muncă pentru a termina proiectul. Mai mult, tânărul programator a renunțat chiar și la un loc de muncă oferit de compania Microsoft, scrie  Businessinsider.com.

Cum funcționează site-ul

Concret, pe site-ul lui Avi sunt prezentate date în timp real despre pandemia de coronavirus. „Am început proiectul când erau mai puțin de 1.000 de cazuri și erau toate în regiunea Wuhan din China. Era foarte greu să găsesc informații”, a explicat Avi, într-un interviu pentru CGTN Europe.

Site-ul se actualizează constant cu statistici pentru țările din întreaga lume cu privire la infecții, decese, recuperări și rate ale infecțiilor, folosind date culese de la OMS și alte site-uri guvernamentale. Totodată, el oferă și funcții noi, precum un calculator al ratei de supraviețuire.

Mai mult, adolescentul a fost premiat recent pentru site-ul pe care l-a creat. Și-ar dori să vorbească cu Bill Gates și este interesat în special de intersecția dintre tehnologie și sănătate publică.

Citește și...