Dovada legaturii indubitabile dintre Dorin Cocos si “platitorul” Florica!

Publicat: 02/11/2014 | 00:43
Dovada legaturii indubitabile dintre Dorin Cocos si “platitorul” Florica!

Codul intalnirilor dintre membrii “retelei Microsoft” era discretia, mai ales cand afaceristii implicati in aceasta mega-afacere au aflat ca sunt in atentia procurorilor anticoruptie, cu mult inainte ca scandalul sa explodeze.

“CANCAN.ro” va prezinta dovada clara a legaturilor dintre fostul reprezentant al Microsoft si omul de afaceri Dorin Cocos, “gestionarul” comisioanelor, asa cum este considerat de anchetatori.

Cu doar trei zile inainte de intalnirea din mijlocul strazii dintre alte doua persoane importante din acesta afacere, in timpul careia acestia si-au soptit informatii confidentiale in mijlocul strazii, la ureche, o alta intrevedere aproape la fel de discreta avea loc intr-un hotel bucurestean.

Claudiu Florica s-a grabit sa iasa din masina ca sa ajunga repede la intalnirea cu Cocos
Claudiu Florica s-a grabit sa iasa din masina ca sa ajunga repede la intalnirea cu Cocos

L-a vizitat pe Cocos la hotel

La inceputul acestui, an, pe 17 ianuarie, paparazzi “CANCAN.ro” l-au fotografiat pe Claudiu Florica – director Fujitsu Siemens, partener Microsoft – intrand in cladirea “Eurohotels International”, detinut de omul de afaceri Dorin Cocos. Incursiunea lui Claudiu Florica, care reprezenta interesele companiei americane in Romania in perioada investigata de procurori, 2004 si 2008, a durat doar 25 de minute, suficient pentru o discutie “la obiect” cu Dorin Cocos. Boss-ul Microsoft a intrat fix la ora 15, iesind la ora 15.25 de minute.

Florica a zabovit mai putin de jumatate de ora in hotelul lui Cocos
Florica a zabovit mai putin de jumatate de ora in hotelul lui Cocos

Luata separat, multi ar fi inclinat sa creada ca doua cunostinte, parteneri de afaceri, au baut o cafea impreuna. In contextul “tunului ” Microsoft, ale carui dedesubturi au fost dezvaluite de “CANCAN.ro”, intrevederea lui Cocos cu Florica are o semnificatie aparte, avand in vedere si modul cum ii privesc procurorii DNA: Claudiu Florica este considerat “platitorul” comisioanelor, in timp ce Cocos era “intermediarul” care avea grija ca banii sa ajunga la toata lumea!

Discutiile “soptite”

Dupa trei zile de la intalnirea din hotelul lui Dorin Cocos, paparazzi “CANCAN.ro” au suprins alte doua persoane din aceasta afacere, in timpul unei alte intalniri care s-a vrut discreta. Pe 20 ianuarie, in ciuda unui frig patrunzator, Claudiu Florica s-a intalnit cu Dinu Pescariu, pe trotuarul din fata Ambasadei Germaniei la Bucuresti, de pe strada Rabat.

„Susoteala” celor doi protagonisti ai discutiei a fost imortalizata de paparazzi „CANCAN.ro”

Protagonistii intrevederii au fost deosebit de atenti ca sa nu fie interceptati de “ochiul si timpanul DNA”, lasandu-si telefoanele in masina. Mai mult, au folosit un ton scazut, judecand dupa miscarea discreta a buzelor, ba chiar de cateva ori, si-au soptit cateva cuvinte la ureche. Atitudinea lor, in conditiile in care puteau sa se intalneasca in doua localuri din apropiere, denota ca stiau de atunci ca sunt supravegheati informativ!

CITESTE SI:

Filmarile care dovedesc ca baietii destepti din afacerea “Microsoft” stiau de luni bune de filajul serviciilor secrete!

Imagini bomba! Truica a convocat disperat „celula de criza” ca sa musamalizeze acuzatiile din „afacerea Microsoft”!

 

La scurt timp de la primele arestari, persoanele banuite de implicare in mega-afacere si care nu au fost puse sub acuzare de procurorii DNA s-au intalnit din nou, de data aceasta in biroul afaceristului Remus Truica de pe strada Atena, la mai bine de zece luni, pe data de 29 octombrie, la pranz. La iesirea de la discutii, Dinu Pescariu, “trezorierul” afacerii, in viziunea procurorilor DNA, si Gheorghe “Stelu” Stelian, omul de incredere al lui Cocos, au adoptat aceeasi modalitate de comunicare, soptindu-si la ureche informatiile confidentiale.

Intalnirea
Intalnirea „greilor” din afacerea Microsoft a avut loc imediat dupa primele arestari

Ea are grija de boss-ul Microsoft !

In timp ce Claudiu Florica isi vedea linistit de afaceri, pentru a asigura bunastarea familiei sale, sotia sa se ocupa de treburile casnice. Ea a fost fotografiata de paparazzi intr-un supermarket din Capitala, in mijlocul cumparaturilor zilnice. Sotia lui Claudiu Florica, Madalina, se uita cu mare atentie la produsele alimentare pe care avea de gand sa le puna in cos, citind termenul de valabilitate, ca nu cumva afaceristul sa aiba seara pe masa produse expirate!

Sotia lui Claudiu Florica, la cumparaturi
Sotia lui Claudiu Florica, la cumparaturi

Mai apoi, ea da o raita pe la raionul de cosmetice, uitandu-se la aparatele de ras, fara insa a se hotari asupra unui model anume. Madalina este una din cele doua fiice ale lui Aurel Cornea, un sindicalist cunoscut, lider al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

(M.N.)
 

Citește și...