Dragnea anunță modificarea legii evaziunii fiscale, cea mai severă din UE

Publicat: 16/05/2018 | 14:25

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că în scurt timp va fi modificată legislaţia în privinţa evaziunii fiscale. chiar dacă declaraţia sa va genera critici ”de la anumite unităţi militare”, el susţinând că legislaţia actuală este ”proastă”, că orice om de afaceri poate fi acuzat de evaziune fiscală şi că sunt mulţi oameni de afaceri care vor să plece din România de frică.

În acest moment pentru introducerea de facturi fictive în contabilitate sau nedeclararea veniturilor, pedeapsa poate ajunge și la 18 ani de închisoare. Spre comparație, Cristian Cioacă pentru uciderea Elodiei și tranșarea cadavrului a primit 15 ani și jumătate.

”Noi am început un proces de schimbare de atitudine a funcţionarilor publici, a instituţiilor statului faţă de mediul de afaceri, un proces care s-a construit în mulţi ani de zile şi este vorba de o mentalitate în ceea ce priveşte abordarera faţă de firmele private în mod special. Şi vorbesc de toate instituţiile de control – ANAF, alte instituţii care controlează, parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul şi cu totul alta, obiectivele unei guvernări nu pot fi de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ”, a subliniat Liviu Dragnea.

CITEȘTE AICI ARTICOLUL COMPLET

Citește și...