Dramă incredibilă pentru o mamă văduvă din Vaslui! Banca i-a pus poprire pe alocațiile copiilor dintr-un motiv absurd!

Publicat: 13/03/2019 | 14:02
Dramă incredibilă pentru o mamă văduvă din Vaslui! Banca i-a pus poprire pe alocațiile copiilor dintr-un motiv absurd!

O femeie din comuna Tătărani (Vaslui) al cărei soț a fost ucis în urmă cu șase ani, a ajuns într-o situație disperată. S-a trezit cu poprire pe alocațiile copiilor după ce i s-a adus la cunoștință că are amenzi neplătite pe motiv că… s-a uitat urât pe criminalul soțului ei!  

O mamă a primit poprire pe alocațiile copiilor și pensia de urmaș a acestora, pentru că n-ar fi plătit trei amenzi despre care nici măcar nu avea habar. Bănuiește însă că acestea ar avea legătură cu o familie vecină, al cărui fiu i-a omorât în urmã cu câțiva ani soțul.

Mi-au fãcut plângere la Poliție cã mă uit urât la ei și că l-am numit pe fiul lor , dar pot sã mă uit altfel când știu că băiatul lor l-a băgat în pământ pe tatăl copiilor mei? El vine acasã, în permisie, face grãtare si se distreazã, iar noi mergem la cimitir sã-i aprindem o lumânare si bocim. Probabil amenzile au legãturã cu asta, dar nu stiu când au fost date si pe ce motive, nu m-a informat nimeni”, a declarat Florentina Graur pentru vremeanoua.ro.

În tot acest caz, blocarea contului în care primea alocațiile copiilor, și pensia de urmaș a acestora, a căzut ca un trăznet. Nimeni din cei la care a apelat pentru clarificarea situației, angajații primăriei și cei ai băncii nu a informat-o pe femeie că potrivit Art. 728 din Codul de procedură Civilă, alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.

Prin urmare, banca trebuie să dispună deblocarea banilor destinați copiilor, altminteri poate fi acționată în instanță, susține aceeași sursă.

 

 

Citește și...