Dramatism total la Sibiu »» Hermannstadt se salvează de la retrogradare cu un gol marcat în minutul 90+6!

Autor: Cristian P
Publicat: 03/06/2019 | 08:29
Dramatism total la Sibiu »» Hermannstadt se salvează de la retrogradare cu un gol marcat în minutul 90+6!
Dramatism total în finala pentru evitarea retrogradării dintre FC Hermannstadt și Dunărea Călărași de la Sibiu, meci care s-a desfășurat în cadrul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1.

Partida a fost decisăă în al șaseleaa minut al prelungirilor, formația lui Vasile Miriuță impunându-se cu 2-1, toate cele trei goluri ale partidei marcându-se în ultimul sfert de oră a meciului.

Duelul de la Sibiu a început cu aproape o oră întârziere din cauza ploii torenţiale căzute înaintea meciului decisiv pentu stabilirea finală a ierarhiei în play-out.

După o primă repriză echilibrată terminată făăr gol, al doilea mitan a stat tot sub semnul echilibrului până în minutul 77 când Steliano Filip a deschis scorul marcând unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei ediții a Ligii 1. La acest scor, Dunărea Călărași era salvată de la retrogradare, iar la „matinee” mergea FC Hermannstadt.

În minutul 85 Juvhel Tsoumou a reaprins speranța în tabăra sibienilor marcând după ce a recupat cu capul o minge centrată din corner de Petrişor Petrescu, unul dintre puţinii jucători rămaşi în lot dintre cei care reuşeau promovarea în vara trecută. Chiar și la acest scor, 1-1, cei care evitau retrogradaeea direct erau tot cei de la Dunărea. Finalul de meci avea să fie de-a dreptul unul interzis cardiacilor.

Golul decisiv a venit în al șaselea minut de prelungire al partidei. Petrişor Petrescu a centrat din dreapta, Luchin a ratat intervenţia, mingea a ajuns la croatul Ivan Lendric, care l-a învins pe Straton din trei  metri, la colţul scurt. S-a terminat 2-1 pentru FC Heermannstadt, iar trupa lui Vasile Miriuță va juca în barajul pentru menținere/promovare în Liga 1 cu Universitatea Cluj, formație care a terminat sezonul de Liga a II-a pe locul 3, dublă manşă fiind programată în zilele de 8, respectiv 12 iunie.

În schimb, Dunărea Călăraşi retrogradează în Liga a II-a după doar un uun an de prezență pe prima scenă fotbalistică a țării. Alături de Dunărea Călărași în Liga a II-a a retrogradat și Concordia Chiajna. Din Liga a II-a au promovat direct Academia Clinceni și Chindia Târgoviște, formații care au terminat campionatul pe primele două locuri ale clasamntului Ligii secunde.

 

 

 

 

Citește și...