Acasă » Știri » Drept la replică Marius Iulian Carabulea

Drept la replică Marius Iulian Carabulea

De: Cancan 06/02/2018 | 11:56
Drept la replică Marius Iulian Carabulea

Referitor la articolul cu titlul “Reporterii DAS au aflat ce s-a întâmplat cu adevărat în cabinetul nr. 1 din Palatul Victoria. Ce ‘perversă’ i-a dat premierul Fifor lui Tudose la 3 zile după ce i-a luat scaunul. L-a executat ca în cartier!”, Marius Iulian-Carabulea a trimis un drept la replică, pe care îl redăm în totalitate.

 

“Subsemnatul Marius-Iulian Carabulea vă solicit să îmi acordaţi dreptul la replică în urma publicării articolului ‘Reporterii DAS au aflat ce s-a întâmplat cu adevărat în cabinetul nr. 1 din Palatul Victoria. Ce ‘perversă’ i-a dat premierul Fifor lui Tudose la 3 zile după ce i-a luat scaunul. L-a executat ca în cartier!, pe site-ul CANCAN, articol care conţinea afirmaţii false şi defăimătoare la adresa subsemnatului, având în vedere următoarele MOTIVE.

I. Faptele neadevărate pentru care se solicită dreptul la replică

(1) În data de 21.01.2018 a fost publicat pe site-ul Cancan un articol care conţinea informaţii false, neverificate şi nedovedite, defăimătoare la adresa subsemnatului.

(2) În contextul schimbării primului-ministru şi al încetării funcţiei subsemnatului din cadrul administraţiei publice, aţi afirmat în mod expres şi fără niciun suport probatoriu, o legătură de rudenie între subsemnatul şi numitul Ilie Carabulea.

(3) Prin această afirmaţie aţi prejudiciat în mod grav imaginea subsemnatului datorită contextului în care a fost prezentată.

(4) Concret, prin această falsă legătură de rudenie aţi denigrat persoana şi probitatea profesională a subsemnatului, întrucât aţi afirmat că funcţia publică deţinută de subsemnatul s-ar datora acestei legături de rudenie, în contextual în care (…) între fostul premier Mihai Tudose şi milionarul Carabulea există o relaţie financiară de mai mult timp, bazată pe favoruri reciproce.

(5) Aţi mai afirmat în mod public că:

‘Tudose ar fi fost vizat de un denunţ care îl avea în spate tocmai pe milionarul Carabulea. Pentru a aplana lucrurile, Tudose l-ar fi luat lângă el pe Marius-Iulian Carabulea. Şi uita aşa ruda milionarului Carabulea ar fi ajuns secretar general adjunct al Guvernului’.

(6) În cuprinsul articolului aţi continuat să asociaţi numele şi funcţia deţinută de subsemnatul cu această falsă legătură de rudenie.

(7) Aşadar, este dincolo de orice îndoială că inexistenta legătură de rudennie între subsemnatul şi numitul Ilie Carabulea a fost afirmată într-un context defăimător, grefându-se pe grave afirmaţii.

(8) Concret, datorită redactării demagogice a acestui articol, imaginea, demnitatea şi probitatea profesională ale subsemnatului au fost violate prin asocierea mincinoasă, senzaţionaşistă şi nedovedită cu o conspiraţie politică, conspiraţie care ar avea la bază înţelegeri infracţionale între fostul premier şi numitul Ilie Carabulea – de asemenea nedovedite.

(9) Atitudinea publicaţiei dvs. de a redacta un astfel de articol – defăimător şi demagogic – încalcă principiile de drept, precum şi etica profesiei de journalist.

(10) Concret, nu m-aţi contactat anterior publicării articolului pentru a-mi solicita un punct de vedere, nu aţi făcut referire la niciun mijloc de probă care ar susţine afirmaţiile evocate, iar în cuprinsul articolului nu aţi menţionat că aceste afirmaţii ar trebui tratate drept speculaţii în lipsa unor dovezi concludente.

(11) În baza art. 74 lit. h) Cod civil, constituie o atingere adusă vieţii private utilizare, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană’.

(12) Publicaţia s-a folosit de numele subsemnatului cu rea-credinţă, nedepunând nicio diligenţă pentru a proba afirmaţii foarte grave şi prejudiciabile.

(13) În aceleaşi condiţii, publicaţia a manipulat asemănarea subsemnatului (prin nume) cu numitul Ilie Carabulea.

(14) Constituţia României stipulează în mod foarte clar că:

Art. 30 alin. (6): Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(15) Mai mult, conform Codului civil:

Art. 1349: ‘(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.”

II. Solicitarea dreptului la replică şi textul replicii

(16) Solicit publicaţiei ca în ediţia de mâine să producă probele care au stat la baza gravelor acuzaţii făcute.

(17) De asemenea, solicit publicaţiei să îşi ceară scuze în mod public cititorilor pentru dezinformare şi subsemnatului pentru calomnia comisă, după care să publice următorul drept la replică:

‘Nu există o legătură de rudenie, de sânge sau de alianţă, între mine şi Ilie Carabulea (‘milionarul Carabulea)’. Singurul lucru comun dintre dânsul şi mine este numele omonim de familiei, care se datorează coincidenţei.

Faptul că am deţinut funcţia de secretar general adjunct al Guvernului în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în intervalul octombrie 2017 – ianuarie 2018, respectiv secretar general în cadrul Ministerului Economiei, în perioadele februarie 2017 – iunie 2017, mai 2015 – decembrie 2015, se datorează pregătirii mele, pe de o parte, şi probităţii profesionale, pe de altă parte.

În data de 21.01.2018, această publicaţie a dezinformat publicul prin asocierea mea, în baza unei false legături de rudenie, cu un scandal politic şi cu pretinse activităţi infracţionale.

Este, aşadar, falsă afirmaţia conform căreia funcţia mea în cadrul Secretariatului general al Guvernului s-ar datora unei legături de rudenie cu Ilie Carabulea şi o pretinsă relaţie de favorizare reciprocă între acesta şi fostul premier Mihai Tudose, acest aspecte fiind nedovedite.

Nu a fost depusă o diligenţă minimă pentru ca eu să fiu contactat pentru un punct de vedere sau un răspuns faţă de aceste acuzaţii, nici anterior publicării acelui articol defăimător şi nici ulterior.

Publicaţia nu a ţinut cont de experienţa mea de aproape 20 de ani în administraţia publică, de faptul că am deţinut funcţii în administraţia publică încă din momentul absolvirii Facultăţii de ştiinţe politice în anul 2005, fapt care se poate dovedi cu cv-ul meu, care este public’.

(18) Faţă de toate aceste aspecte, vă solicit să îmi comunicaţi răspunsul dvs. la această notificare în cel mult 2 zile de la data recepţionării.

(19) Neconformarea publicaţiei faţă de oricare dintre aceste solicitări va rezulta în sesizarea instanţelor judecătoreşti pentru repararea integrală tuturor prejudiciilor provocate subsemnatului prin articolul defăimător, care vor include inclusiv cheltuielile de judecată.

Pentru toate acest motive, solicit să îmi acordaţi dreptul la replică în condiţiile de mai sus.

În drept: art.30 alin. (6) din Constituţia României, art. 58 şi art. 74 lit. H) Cod civil, precum şi principiile în care îşi are sediul materia”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce a transmis fosta lui iubită
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele