Dumitru Comănescu este cel mai vârstnic bărbat din lume! Secretul longevității? ”Dragii mei…”

Publicat: 31/05/2020 | 12:12
Dumitru Comănescu este cel mai vârstnic bărbat din lume! Secretul longevității? ”Dragii mei…”

Dumitru Comănescu este cel mai vârstnic bărbat din lume! Are 111 ani și șapte luni și l-a detronat, pe 28 mai, pe Robert Weighton, care a murit. Comănescu a explicat care este secretul longevității lui, ba chiar aruncă mănușa: ”Sper să mă depășiți!”

CITEȘTE ȘI: EL ESTE CEL MAI BĂTRÂN OM DIN BUCUREȘTI. IREAL CÂȚI ANI ARE NEA MITICĂ ȘI CUM A REUȘIT SĂ PĂCĂLEASCĂ MOARTEA PÂNĂ ACUM

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților.

Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a au fost cuvintele spuse cu emoție de Comănescu, pentru Centrul pentru Seniori al Muncipiului București.

Cel mai vârstnic bărbat din lume, pe locul 3 la începutul anului

Dumitru Comănescu se afla pe locul al treilea, la începutul anului, atunci când Guinness World Records stabilea ierarhia: japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul DUMITRU COMĂNESCU (născut pe 8 noiembrie 1908). După numai câteva luni, primii doi au decedat, iar Comănescu a devenit, astfel, cel mai bătrân bărbat al planetei.

Cine este Dumitru Comănescu, cel mai bătrân bărbat din lume

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești, scrie zdp.ro. (NU RATA: UN YOGHIN CARE SUSȚINE CĂ A SUPRAVIEȚUIT FĂRĂ APĂ ȘI MÂNCARE TIMP DE 80 DE ANI A MURIT DE BĂTRÂNEȚE. A FOST SUBIECTUL UNUI STUDIU: “ACEST FENOMEN…”)

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică. (AFLĂ ȘI: TESTAMENTUL CELEI MAI BĂTRÂNE MAME DIN ROMÂNIA! CE MOȘTENIRE ÎI LASĂ ADRIANA ILIESCU FIICEI SALE)

La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea.

Localnicii din Provița de Jos îl cunosc ca “nea Mitică” și spun că secretul lui a fost consumul de produse naturale, în special lapte și miere.