După aerul polar, un ciclon tropical a intrat în țară! Vremea se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă

Publicat: 25/10/2018 | 08:00
După aerul polar, un ciclon tropical a intrat în țară! Vremea se anunță deosebit de caldă pentru această perioadă

Vești bune de la meteorologi! Valul de aer polar care a adus frig de iarnă în țară ne va părăsi în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpânire pe România. Temperaturile vor crește simțitor, mult prea caldă pentru această perioadă a anului. Duminică sunt anunțate 26 de grade în sudul țării. 

ANM a anunțat că vremea intră într-un proces de încălzire începând de vineri. Până atunci, în țară va fi încă frig. Joi, 25 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros, iar în zonele deluroase va ploua. La munte ninge, dar slab cantitativ. Vântul va avea intensificări intensificări temporare în toate regiunile, cu rafale în general de 50…60 km/h, cele mai mari fiind în Moldova, iar în zona montană înaltă va continua să sufle tare, local depăşind 80…90 km/h şi viscolind ninsoarea, potrivit adevarul.ro.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

Vineri vom avea parte de vreme foarte caldă pentru acest anotimp

De vineri, ANM a anunțat că vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade.

Sâmbătă vremea va fi şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie.   Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse şi în est, vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade.

Duminică, maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Şi săptămâna viitoare începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în regiunile vestice.