Un craiovean talentat! După ce a pictat chipul lui Ilie Balaci, acum l-a pictat și pe Sorin Cârțu pe unul dintre zidurile Craiovei. FOTO

Publicat: 29/07/2020 | 13:36

Un craiovean care a pictat chipul lui Ilie Balaci, legenda Craiovei Maxima, pe un zid din centrul oraşului, în semn de omagiu, a pictat acum şi chipul lui Sorin Cârţu.

Marţi seara, în părculețul din spatele Teatrului Național ,,Marin Sorescu”, profesorul de la Liceul de Artă și-a întins pensulele, vopseaua, a privit un zid alb, a zâmbit și împuns suprafața cu vârful moale al unei pensule.

Peste câteva ore, de pe Calea București sau de pe esplanada Teatrului craiovean nocturn îl putea admira zâmbind pe Sorin Cârțu, fotbalistul oltean cu cele mai multe goluri în cupele europene. Părculețul are de câteva ore parfumul de glorie al anilor 80! (CITEȘTE ȘI: PRIMA REACŢIE A MARGHERITEI, DUPĂ CE A FOST PĂRUITĂ DE VIORICA DE LA CLEJANI: “ÎŢI DAU TEROARE”)

„Alţii mâzgălesc zidurile legendelor, noi pictam legende pe ziduri! Un proiect al suporterilor din toate zonele stadionului susţinut bineînţeles şi de Peluza Nord. Scopul final este ca niciunul dintre eroii „din povestile copilariei noastre” sa nu lipseasca din peisajul orasului nostru pentru a ne asigura astfel ca legenda merge mai departe!

Noi deja planuim muralul nr 3. Toti cei care doresc sa contribuie la realizarile viitoare ne pot contacta prin mesaj privat. Cu cat se implica mai multi, cu atat ne este mai usor sa le realizam mai repede. Respectand trecutul construim impreuna un viitor glorios!”, au postat suporterii de la Peluza Nord Craiova.

El l-a pictat şi pe Ilie Balaci.„My superhero, my super daddy”, a postat pe Facebook Lorena Balaci, fiica marelui fotbalist, lângă fotografia în care tânărul lucrează la ultimele detalii ale portretului, amplasat în apropiere de Muzeul de Artă din Craiova.

Ilie Balaci s-a stins din viață în 2018

Ilie Balaci s-a stins din viață, pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Moartea sa a îndoliat toată România. Cel supranumit “Minunea Blondă” a căzut din senin, în dimineața acelei zile, iar cei care se aflau lângă el au sunat imediat la 112. După aproape o oră de resuscitări, a fost declarat decesul. Cu doar câteva ore înainte, sportivul se distrase într-un club din Bănie, alături de un om de afaceri local.

Ca jucător, Ilie Balaci a câştigat trei titluri cu Universitatea Craiova (1973-1974, 1979-1980 și 1980-1981), patru Cupe ale României şi a fost semifinalist al Cupei UEFA cu gruparea din Bănie, care a devenit în sezonul 1982-1983 prima echipă din ţara noastră care ajunge în careul de aşi al unei cupe europene. A jucat 3.988 de minute pentru naţionala României şi 22.497 de minute în Liga 1 pentru Universitatea Craiova. (VEZI ȘI: ULUITOR! A FOST LĂSAT SĂ MOARĂ PE MARGINEA DRUMULUI DE PRIETENII SĂI. ANDREI AVEA DOAR 18 ANI)

Ca antrenor, Ilie Balaci le-a pregătit pe Dinamo (tineret), Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Universitatea Craiova. În anul 1991 a părăsit România pentru a antrena în Asia și Africa, unde a câștigat 21 de trofee cu şapte cluburi și a fost supranumit “Prințul deșertului”.