E oficial, ANM a făcut anunțul: Se întoarce iarna în toată România. Pe ce dată vine primăvara

Publicat: 21/02/2019 | 08:39

ANM a făcut anunțul oficial, zilele acestea se întoarce iarna în toată România, după ce media maximelor va scădea semnificativ  față de începutul acestei săptămâni. Însă toată lumea se întreabă pe ce dată se întoarce primăvara, având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de începutul lui martie.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Spre finalul primei săptămâni vremea se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va scădea  spre 2…4 grade în zilele de 23 și 24 februarie. În a doua săptămână valorile termice vor fi în general constant și apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa în medie între 6 și 8 grade. Media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 0 grade, exceptând nopțile din perioada 23 și 25 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -6… -4 grade. Vor fi precipitații slabe în zilele de 21 și 22 februarie și local în perioada 28 februarie –3 martie.

CRIŞANA

Răcirea va continua și va semnificativă spre finalul săptămânii, când maximele vor ajunge,în medie regională, la 2…3 grade, în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână valorile termice vor fi în general constante și apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 6 și 8 grade. Media regională a minimelor va fi cuprinsă, în general, între -2 și 0 grade, exceptând nopțile din 23și 24februarie, care vor fi mai reci,cu o medie de -7…-6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 21 februarie, dar local și în ziua de 22 februarie, precum și în perioada 28 februarie –3 martie.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor fi în general constante și apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, de 4…5 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională aminimelor va fi cuprinsă între -5 și -1 grad, exceptând nopțile din 23 și 24februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -12…-10 grade. Se vor semnala precipitații slabe în zilele de 22 și 23 februarie și pe spații mai mici în 21 februarie,iar local și în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 28 februarie –3 martie.

MARAMUREŞ

Răcirea va continua și va semnificativă spre finalul săptămânii, când maximele vor ajunge, în medie, la 0…2grade, în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână valorile termice vor fi în general constante șiapropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 4 și 6grade. Media regională a minimelor vafi cuprinsă, în general, între -3 și 0 grade, exceptând nopțile din 23 și 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -8grade. Vor fi precipitații slabe în data de 21 februarie, dar local și în zilele de 21 și 23 februarie, precum și în perioada 27februarie –3 martie.

MOLDOVA

În a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori apropiate de pragul de îngheț în zilele de 22, 23și 24 februarie. În a doua săptămână valorile termice se vor apropiade cele specifice perioadei, urmând camaximele să fie, în medie, între 4 și 7grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni,media regională a minimelor se va situa, în general, între -3 și 0 grade, exceptând nopțile din 23 și 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -7grade. Vor fi precipitații slabe în data de 21 februarie, dar local și în zilele de 21 și 23 februarie, precum și în unele zile ale intervalului24februarie –3 martie.

DOBROGEA

Temperaturile maxime vor avea medii de 7…9 grade. În ceea ce privește media temperaturilor minime, estimăm valori de 2…4 grade până pe 22 februarie și de-4…-2 grade în intervalul 23-25 februarie. Ulterior, minimele nocturne vor crește ușor, media lor încadrându-se între-1 și 1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe data de22februarie, apoi precipitații slabe vor fi posibile în fiecare zi, dar cu precădere în intervalul 25-27februarie.

MUNTENIA

În a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0…3 grade în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână, valorile termice se vor apropiade cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie,în medie,între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni,media regională a minimelor se vasitua, în general, între -2 și 2grade, exceptând intervalul22 -25februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie –3 martie.

OLTENIA

În a doua săptămână, valorile termice se vor apropiade cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 7 și 10 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media minimelor va fi, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 23-25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -5 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22februarie, dar posibil și în unele zile ale intervalului 26 februarie –3 martie.

Citește și...