E oficial! Un asteroid se apropie de Terra. Care sunt șansele să lovească planeta noastră și când va avea loc fenomenul

Publicat: 23/08/2020 | 20:22
E oficial! Un asteroid se apropie de Terra. Care sunt șansele să lovească planeta noastră și când va avea loc fenomenul

Oficialii de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) au dezvăluit recent că un asteroid se apropie de Terra. În timpul declarațiilor, specialiștii au spus atât când va avea loc fenomentul, dar și care sunt șansele să lovească planeta noastră.

Citește și: Cercetătorii, un anunț important pentru omenire: au fost găsite urme de viață extraterestră la un meteorit căzut pe Pământ

Un asteroid se apropie de Terra, unde trăiesc peste peste 7.806.925.195 de oameni

Cunoscut drept 2018VP1, asteroidul ar urma să treacă pe lângă Terra pe 2 noiembrie, cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, au anunțat angajați din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, au relatat jurnaliștii britanici de la The Independent. Corpul ceresc are şanse de 0,41 % să lovească planeta noastră, unde trăiesc peste 7.806.925.195 de oameni.

Unul dintre reprezentanții de la NASA a spus că există trei ciocniri potenţiale, dar, “bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile”, el și colegii săi nu cred că este posibil un impact direct. 2018VP1, care a fost iniţial identificat la Observatorul Palomar din California în urmă cu doi ani nu este considerat “un obiect potenţial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri, conform news.ro.

Află și: Astronomii de la NASA au făcut o descoperire importantă în apropiere de centrul galaxiei noastre

În cadrul unui interviu, oamenii de știință au mai explicat că obiectele posibil periculoase – de cele mai multe ori asteroizi sau comete – sunt cele care au o orbită care le apropie de Terra şi sunt suficient de mari ca să provoace pagube semnificative dacă lovesc planeta.

Nu rata: Cum ar arăta Terra dacă toți oamenii ar dispărea. Imagini virale în plină pandemie COVID-19

În urmă cu o săptămână, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, pe deasupra Oceanului Indian.

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro