Efectul uluitor al virusului COVID-19! Ce spune Elena Mateescu, director ANM

Publicat: 01/06/2020 | 10:09
Efectul uluitor al virusului COVID-19! Ce spune Elena Mateescu, director ANM

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, într-un interviu pentru DC News, că epidemia de coronavirus a afut un neașteptat efect pozitiv. Îmbunătățirea calității aerului!

CITEȘTE ȘI: PLOI ȘI VIJELII LA ÎNCEPUTUL VERII. ȘI NU E DOAR ATÂT! CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Asta pentru că restricțiile i-au ținut pe oameni în casă. Elena Mateescu atrage, însă, atenţia, că acest lucru nu va dura mult şi că se va reveni la situaţia anterioară după reluarea activităţii.

„Chiar Organizaţia Meteorologică Mondială a adus în atenţia tuturor această situaţie. Într-adevăr, datele în ceea ce priveşte calitatea aerului sunt mult mai bune. Dar să luăm în considerare că după încheierea acestui episod sigur că repornirea activităţilor economice care, până la urmă, determină creşterea anumitor parametri în ceea ce priveşte calitatea aerului va trebui să fie luat din nou în considerare acest aspect”, a explicat Elena Mateescu.

Elena Mateescu, șefa ANM, dezvăluiri în emisiunea lui Gâdea

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie, a dezvăluit că am putea avea o vară foarte călduroasă, într-o intervenție la Sinteza Zilei de la Antena3.

”În acest moment putem vorbi de o toamnă 2019 secetoasă, o iarnă la fel de secetoasă și deosebit de caldă. Primele 2 luni din primăvara acestui an deosebit de calde și secetoase. Un aprilie 2020, cel mai secetos  din istoria măsurătorilor meteorologice. De altfel, la acest moment, vorbim de secetă extremă”, a declarat Elena Mateescu.

”De asemenea, în continuare putem vorbi despre deficite de precipitații în întreaga lună mai, deoarece, după cum arată informațiile la acest moment, indică precipitații deficitare în aceleași zone în care seceta pedologică este de lungă durată. O vreme deosebit de caldă și din prisma regimului de temperaturi, așa cum astăzi am înregistrat în bună parte din țară 30 de grade la Bechet și Calafat. (…) Mâine, vor fi temperaturi deosebit de calde în toată țara”, a adăugat meteorologul.