El a „aprins” scânteia Revoluţiei din ’89, iar acum… Ultima oră. Cum s-a împărţit averea pastorului Laszlo Tokes după 25 de ani de căsnicie

Publicat: 30/12/2017 | 00:00

La vârsta când alţii devin bunici, pastorul Lazlo Tokes are deja două căsnicii la activ, iar acum o lună i s-a născut al cincilea copil. Mai mult decât atât, el pare să-şi fi încheiat şi socotelile cu fosta lui soţie, Edith, pentru că judecătorii au ajuns deja la un verdict cu privire la împărţirea averii celor doi! (VEZI ŞI: Avem informaţii de ultimă oră din dosarul de partaj. Se ”aprinde” războiul pe avere între Laszlo Tokes şi fosta soţie!)

Pastorul Laszlo Tokes a fost căsătorit multă vreme cu Edith, dar în ultimii 13 ani de mariaj i-a fost parteneră cea care, după divorţ, i-a devenit soţie cu acte în regulă! Profesoara de muzică Levay Tunde i-a dăruit un băieţel, acum în vârstă de trei ani, iar în noiembrie 2017 a venit pe lume, tot la Budapesta, cel de-al doilea băiat al cuplului. La 65 de ani, Tokes a reuşit performanţa să fie tată de cinci ori, trei moştenitori venind de la prima lui soţie!

Referitor la moştenire şi avere, războiul pe bunurile pe care le-a strâns în timpul căsniciei cu prima lui soţie a ajuns la un sfârşit. După 25 de ani de căsnicie, fostul europarlamentar şi Edith s-au judecat pe mai multe proprietăţi imobiliare, dar şi obiecte de artă, printre care un tablou şi o statuie, căci Tokes nu voia să-i dea fostei soţii o cotă mai mare de 20% din avere.

(CITEŞTE ŞI: Nici după 3 ani n-au partajat bunurile! Laszlo Tokes şi fosta soţie. Au refuzat să împartă 80 cu 20% şi acum…)

Arta îi revine pastorului

Potrivit raportului de expertiză depus în instanţă, doar operele de artă pe care se luptau cei doi soţi au o valoare de 14.000 de euro. ”Grupul statuar „Cele trei graţii”, precum şi tabloul pictat de Barabas Miklos, reprezentând portretul lui Szechenyi Istvan, ambele în valoare totală de 14.000 euro”, se arată în soluţia pe scurt prezentată de instanţă.

Procesul de partaj s-a terminat, în a doua lui fază, în urmă cu câteva zile, iar magistraţii Tribunalului Bihor au ajuns la o soluţie definitivă. Magistraţii i-au dat dreptate pastorului, obligând-o pe fosta lui soţie la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 2.356 de lei. ”Constată că grupul statuar „Cele 3 graţii” este bun propriu al reclamantului pârât reconvenţional Tokes Laszlo. Constată că tabloul portret al lui Szeczenyi Istvan nu face parte din masa partajabilă, nefiind nici bun propriu al uneia dintre părţi”, au mai stabilit judecătorii, cu referire la obiectele de artă aflate în litigiu. În plus, Laszlo Tokes va mai avea de plată suma de 1.250 de lei, o parte din onorariul expertului.

(VEZI ŞI: După un divorţ cu scandal, Laszlo Tokes a devenit tătic! Cea de-a doua soţie a născut un băieţel, în Budapesta!)

Tokes, vinovat pentru divorţ

Laszlo Tokes şi Edith au divorţat în 2012, judecătorii stabilind să desfacă căsătoria din vina exclusivă a politicianului. Pe parcursul procesului, fosta soţie a sustinut că în cei 25 de ani de mariaj, a fost „terorizată şi traumatizată psihic” de soţul său, care avea obiceiuri „absurde”, printre care şi acela de a comunica în scris cu familia.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Laszlo Tokes, făcută în iunie 2013, averea pe care o aveau de împărţit cei doi era formată din mai multe terenuri şi clădiri. Astfel, europarlamentarul şi fosta sa soţie deţineau două terenuri intravilane în Oradea, care au fost cumpărate în 2000 şi în 2009, dar şi trei imobile: un apartament şi o casă de locuit în Oradea, dar şi o casă de vacanţă în comuna Căpâlna. Politicianul a mai precizat în declaraţia de avere ca mai deţine şi un Cielo din 1995, însă nu are bijuterii sau conturi în bănci. (I.D.)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...