El are cea mai mare pensie din România! A învins statul în instanță

Publicat: 21/07/2020 | 09:50
El are cea mai mare pensie din România! A învins statul în instanță

Un fost șef de penitenciar are cea mai mare pensie din România. Mai mult, el a învins în instanță, unde dăduse în judecată Casa de Pensii. Va primi chiar mai mulți bani. La care se vor adăuga sumele pentru ultimele 20 de luni.

Gheorghe Bălășoiu este fostul șef de închisoare care a învins recent în instanță Casa de Pensii. Va primi, astfel, mai mulți bani lunar. Plus ”restanțele” pentru 20 de luni. Gheorghe Bălășoiu avea oricum cea mai mare pensie din România înainte de a dat în judecată Casa de Pensii. Încasa nu mai puțin de 73.890 lei brut pe lună, adică 66.701 de lei net. Bălășoiu are 73 de ani și locuiește într-o vilă impozantă, într-un sat situat chiar la ieșirea din Pitești, scrie wowbiz.ro.

Gheorghe Bălășoiu s-a pensionat în 2005, atunci când pensia se calcula în baza unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Cât a fost director la Penitenciarul Colibași, timp de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, însă și-a păstrat și funcția de magistrat.

El are cea mai mare pensie din România! A învins statul în instanță

Prin urmare, în baza legilor în vigoare la acea dată, fostului procuror și comandant de penitenciar i s-a calculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente. Doar că în martie 2020, Bălășoiu a introdus acțiune la Tribunalul Argeș, intentând proces Casei Județene de Pensii Argeș. A soslicitat, nici mai mult, nici mai puțin recalcularea pensiei.

Iată ce a decis instanța: ”Admite acţiunea. Obligă pârâta să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.06.2020.”

Conform deciziei magistraților, Gheorghe Bălășoiu se va alege cu o pensie mărită, dar și cu plata unor diferențe cumulate din luna noiembrie 2018 până astăzi, adică aproximativ 20 de luni!