El este băiețelul de șase ani care a fost decapitat în fața mamei sale

Publicat: 10/02/2019 | 13:26
El este băiețelul de șase ani care a fost decapitat în fața mamei sale

În presa internațională a apărut prima fotografie cu băiețelul ucis în fața mamei sale  pentru că „aparținea unei religii greșite”.  

Cazul copilului din Arabia Saudită care a fost smuls din mâinile mamei lui și decapitat sub privirile îngrozite ale femeii a făcut înconjurul lumii. Zakaria Al-Jaber vizita alături de mama lui un altar al Profetului Mohamed din Medina.  Mama și copilul s-au apropiat de altar, moment în care au fost întrebați dacă sunt șiiți, scrie mirror.co.uk.

Femeia a răspuns afirmativ, iar câteva momente mai târziu, o mașină a oprit în dreptul lor iar copilul i-a fost luat cu forța, înjunghiat în gât cu o bucată de sticlă până când a fost decapitat. Mama băiețelului a asistat la crimă și a leșinat de durere, spun martorii.

În Arabia Saudită, predominant este islamul sunit

În Arabia Saudită, predominant este islamul sunit. Practicanții celorlalte curente religioase – inclusiv șiiții – sunt persecutați și uciși de către suniți. Conflictul dintre musulmanii şiiţi şi cei sunniţi se întinde pe secole întregi, începând cu moartea profetului Mohamed, în secolul al VII-lea. După moartea șocantă a băiețelului, oamenii au lansat o campanie pe social media în care cer să se facă dreptate în cazul lui Zakaria. Campania se numește #JusticeforZakaria și are din ce în ce mai mulți susținători.