El este cel mai „adevărat” suporter al Craiovei. A venit de la 50 de kilometri doar ca să stea la poarta stadionului

Publicat: 13/07/2020 | 15:53

Universitatea Craiova a învins-o duminică seara pe FCSB cu 2-1 şi este la doar trei meciuri de marele vis: câştigarea campionatului. Bucuria suporterilor din Bănie – care, din cauza pandemiei, nu au putut asista din tribune la victoria favoriților lor – s-a dezlănțuit însă după meci, în afara stadionului, unde oameni de diverse vârste au venit să-i aclame pe fotbaliști și să-și descarce emoțiile pozitive.

Unul dintre fanii echipei este şi Ion Popa, care vine la toate meciurile, chiar dacă acum a fost nevoit să stea la poarta stadionului. A vrut să-şi susţină echipa fie şi doar în acest mod. (VEZI ȘI: EL E MEDICUL IRANIAN CARE LUPTĂ CU COVID-19 SUB CULORILE UNIVERSITĂȚII CRAIOVA)

Ion Popa a venit din Băilești doar ca să stea la poarta stadionului în timpul meciului echipei favorite
Ion Popa a venit din Băilești doar ca să stea la poarta stadionului în timpul meciului echipei favorite

Ion Popa a crescut cu Craiova Maxima și spune că prin sânge îi curge “o iubire alb-albastră”. Ar fi vrut să se facă fotbalist, dar a ajuns inginer. A venit tocmai de la Băilești să-și susțină favoriții în meciul împotriva FCSB, dar a văzut golurile prin gard, pentru că n-are voie pe stadion.

A pregătit zaibărul victoriei

„Nu pot sta nicio secundă departe de echipa mea de suflet, îmi aduc aminte şi primul meci la care m-a adus tata aici pe stadion. Am venit de la Băileşti, dar nu contează, pentru că nu ratez niciun meci”, spune suporterul.

Ion Popa, un fac „adevărat”

Acum se pregătește să sărbătorească și câștigarea campionatului, titlu care a ajuns ultima dată în Bănie în urmă cu 29 de ani. (CITEȘTE AICI: LICEANUL ȘI-A TRANSFORMAT CAMERA ÎNTR-UN ”MUZEU” AL UNIVERSITĂȚII CRAIOVA)

“Am o damigeană cu zaibăr de 50 litri pregătită de trei ani de zile. O am la Băilești și le-am spus la băieți: dacă o să câștigăm campionatul.”

Victorie importantă

Universitatea Craiova – FCSB s-a terminat cu victoria oltenilor, scor 2-1 (Cicâldău 23 pen., Nistor 54 pen./ Cristea 37)  în etapa a 7-a din play-off-ul Ligii 1, iar formația antrenată de Cristiano Bergodi s-a distanțat la patru puncte în fața ardelenilor de la CFR Cluj, dar campioana României are un meci în minus. De partea cealaltă, FCSB este pe 5, cu 28 de puncte.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.