El este unul dintre absolvenții care au luat 10 pe linie la Bac 2020. La vârsta majoratului, Sebi are deja propria afacere și… „E nevoie de o revoluție în sistem”

Autor:
Publicat: 04/07/2020 | 16:05

La vârsta majoratului, are propria afacere și a mai bifat, de curând, o reușită. Media 10 la examenul maturității. Printre cei 232 de absolvenți de liceu care au reușit să obțină 10 pe linie la examenul de Bacalaureat se numără și un tânăr din Dâmbovița, care i-a uimit chiar și pe profesori cu ambiția și rezultatele sale. CANCAN.RO a stat de vorbă cu el și vă spune povestea absolventului de 10.

Sebastian Bobeică este absolvent al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, iar parcursul său și planurile pe care și le-a făcut i-ar face indivioși pe mulți tineri de vârsta lui. Sebi, așa cum îi spun prietenii, a terminat de curând clasa a-XII-a, la un liceu cu filieră vocațională. A ales Liceul de Arte „Bălașa Doamna” datorită pasiunii sale pentru muzică. În cei patru ani a fost președinte al Consiliului Școlar și a avansat rapid, devenind director de departament și ulterior președinte al Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița. Așa și-a descoperit calitățile de lider. (VEZI ȘI: IOANA A OBȚINUT MEDIA 10 LA BACALAUREAT: „SĂ ÎNVĂȚ PENTRU BAC S-A ÎNTÂMPLAT PUR ȘI SIMPLU ÎNVĂȚÂND PENTRU VIITOR”)

„Nu mă așteptam la 10 curat, dar…”

A învățat să asculte problemele colegilor și să caute soluții. Ulterior, timp de trei ani s-a ocupat de un proiect local de jurnalism pentru tineri. Anul 2020 a fost unul plin de provocări pentru Sebastian. Odată cu pandemia a experimentat școala online și s-a pregătit cât de bine a putut pentru examenul de bacalaureat, unde a și reușit să obțină note maxime.

Sebastian Bobeică a luat media 10 la examenul de Bacalaureat 2020
Sebastian Bobeică a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2020

„Perioada de pregătire nu a fost foarte diferită față de ce mă așteptam. Am încercat să îmi prioritizez cât mai bine activitățile în timpul în care am stat acasă. Subiectele au fost echilibrate, iar orice elev care a fost atent la cursuri a putut să le rezolve. Nu mă așteptam la 10 curat, dar a fost o surpriză și o încununare a muncii mele”, spune tânărul. (CITEȘTE AICI: MESAJUL ULUITOR AL ELEVEI CARE A LUAT 10 LA BAC! „AM ÎNDURAT MULTE ȘI…”)

Acceptat la o universitate din Olanda

Deși a ales artele pe parcursul celor patru ani, acum tânărul are planuri total diferite pentru viitor. Vrea să învețe afaceri internaționale de la unii dintre cei mai buni și bine pregătiți profesori, la o universitate din străinătate, motivul fiind oportunitățile pe care le oferă țara și dotările din instituțiile de învățământ.

„Am optat pentru o universitate din Olanda, unde voi studia International Business. E ceva nou pentru mine, dar am văzut totul ca pe o provocare. Admiterea a fost în baza unui dosar, a unei scrisori de intenție, le-am trimis CV-ul și întreaga mea activitate de până acum și am fost acceptat”, povestește Sebastian. (VEZI ŞI: L-am găsit pe urmaşul celebrului matematician Grigore Gheba. El e profesorul care creează probleme pentru olimpiade şi concursuri şcolare!)

A văzut imediat oportunitatea unui business

Partea interesantă abia acum vine. Deși s-a împărțit între studii și activitățile extrașcolare, târgovișteanul Sebastian Bobeică nu s-a oprit aici. A văzut o oportunitate în dezvoltarea unui business și, recent, și-a deschis o agenție de social media marketing. Nici nu terminase liceul, când a preluat frâiele unei afaceri.

După ce a luat media 10 la examenul de bacalaureat, Sebi va studia în Olanda
După ce a luat media 10 la examenul de bacalaureat, Sebi va studia în Olanda

„Împreună cu Matteo Dumitrache și Alexandru Mohora, absolvenți ai Liceului de Arte «Bălașa Doamna», am fondat Swipe Studio, o agenție de social media marketing. Scopul nostru este să ajutăm firmele și întreprinderile să se afirme în spațiul online, utilizând toate posibilitățile pe care platformele de socializare (Facebook, Instagram, etc.) le au. Îmbinând creativitatea cu principiile riguroase de marketing, contribuim constant la dezvoltarea companiilor clienților noștri”, spune Sebastian despre proiectul lansat de ei.

„Învățăm teorie și prea puțină practică”

Despre generația sa, tânărul spune că este una mult mai axată pe provocările societății actuale, o generație care se implică și țintește sus. Problema este că tinerii, deși au aptitudini, de multe ori sunt ținuți pe loc de lipsa unui sistem de învățământ care să-i motiveze și care să răspundă cerințelor de pe piața muncii. (NU RATA: CE NOTE A LUAT SELLY LA BACALAUREAT: ”SĂ VĂD CE MAI ZICEȚI”)

„E nevoie de o reformare a sistemului de învățământ. Puțin câte puțin nu se poate. Probleme sunt mari, hibele numeroase și e nevoie de o revoluție în sistem. Învățăm teorie și prea puțină practică. Profesorii sunt foarte buni, cel puțin eu am avut profesori bine pregătiți, dar programa nu este actualizată și nu suntem pregătiți, noi, elevii, în școli pentru viață și viitor „, a concluzionat tânărul.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.