Elena Udrea a rupt tăcerea! Ce a declarat după ce a aflat că va fi eliberată

Publicat: 23/12/2018 | 10:32
Elena Udrea a rupt tăcerea! Ce a declarat după ce a aflat că va fi eliberată

Avocatul Elenei Udrea a dezvăluit o primă declaraţie făcută de fostul ministru după ce a aflat că va fi eliberată. Veronel Rădulescu a subliniat în cadrul unui interviu că cei de la DNA nu au niciun motiv să conteste decizia de revocare a procedurilor de extrădare.

Avocatul Veronel Rădulescu a precizat că, după expirarea termenului de 24 de ore în care hotărârea poate fi atacată, documentele ar putea pleca spre Costa Rica.

Teoretic vor contesta, practic nu au niciun motiv. Sper că nu se va face contestaţie şi sper că în scurt timp să plece documentele şi Elena Udrea să fie eliberată. E vorba doar de un drum al hârtiilor. În funcţie de această contestaţie, Tribunalul Bucureşti va înainta această hotărâre prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare. Din câte ştiu eu, lucrează azi şi biroul de executări penale de la Tribunalul Bucureşti, dar şi departamentul de relaţii internaţionale din MJ şi probabil vor fi comunicate cu celeritate. Sper că vor fi produse efecte şi prin apelul meu, acela de a transmite aceste documente pe cale electronică.

Am vorbit cu Elena Udrea. Vă daţi seama că e nerăbdătoare să fie aproape de fiică ei şi să şi petreacă sărbătorile cu familia, mai ales cu fiica ei. Din câte ştiu, va reveni de îndată, doar în funcţie de starea de sănătate a fetiţei va aprecia dacă va pleca de îndată sau nu. Din câte ştiu eu, fetiţa e în Costa Rica”, a declarat apărătorul ei în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

Udrea, condamnată în dosarul Bute

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, joi, suspendarea hotărârii Completului de 5 judecători de condamnare a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

otodată, judecătorii au suspendat decizia de condamnare şi în cazul lui Tudor Breazu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în aceeaşi cauză, şi l-au pus în libertate.

Decizia trebuie comunicată şi autorităţilor din Costa Rica, acolo unde este arestată Elena Udrea, iar autorităţile trebuie să precizeze şi dacă menţin cererea de extrădare în cazul ei. Judecătorii din Costa Rica au decis să prelungească arestul preventiv atât Elena Udrea, cât şi pentru Alina Bica până când vor decide dacă le extrădează în România sau nu.

Apărătorii Elenei Udrea şi ai lui Tudor Breazu, condamnaţi în dosarul „Gala Bute”, au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Elena Udrea se află în Costa Rica în vederea extrădării. Domnia sa se află într-o situaţie absolut deosebită. De mai bine de două luni este departe de copil, îşi hrăneşte fetiţa prin interpuşi, vin persoane să îi recolteze hrana pentru copil. Până când o instanţă compusă în mod legal nu se va pronunţa asupra situaţiei sale juridice, e ilegal şi inuman să execute o pedeapsă pronunţată de o instanţă necompusă potrivit legii. Vă rog să aveţi în vedere că ne apropiem de Sfintele Sărbători. Suntem obositi dupa un an de muncă, ne dorim să petrecem în apropierea familei. Gândiţi-vă ca dacă nu pronunţaţi o hotărâre dreaptă, va rămâne încarcerată departe de fiica ei. Vă rog să dispuneţi deliberarea cât mai rapidă, vă rog pentru ca aceste sărbători ne pun în imposibiliatea de a pune în practică suspendarea executării„, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, în faţa instanţei.

Citește și...